Αυξήσεις μισθών και bonus 35 εκατ. λίρες από το ΙΚΕΑ στη Μ. Βρετανία

Αυξήσεις μισθών και bonus 35 εκατ. λίρες από το ΙΚΕΑ στη Μ. Βρετανία
epa10016231 An Ikea shop in Moscow, Russia, 16 June 2022. The Swedish furniture retailer Ikea started to scale down its operations in Russia by putting its factories up for sale, closing offices and reducing workforce. EPA/MAXIM SHIPENKOV Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η νέα οικονομική στήριξη έρχεται σε συνέχεια το προηγούμενου πακέτου ύψους 12 εκατ. λιρών.

Στην αύξηση των μισθών και στην παροχή bonus στους εργαζομένους της προχωρά η ΙΚΕΑ Μεγάλης Βρετανίας όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα. Το πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 35 εκατ. λιρών που πραγματοποιείται για την υποστήριξη του προσωπικού στη διάρκεια της συνεχιζόμενης κρίσης κόστους ζωής. Οι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι του δικτύου θα λάβουν αύξηση 10% και οι μισθωτοί θα δουν τις αμοιβές τους να αυξάνονται κατά 5%, που αντιπροσωπεύει μια επένδυση σχεδόν 10 εκατ. λιρών. Επίσης ποσό 25,6 εκατ. λιρών θα δοθεί ως μπόνους, που αντιστοιχεί σε έναν επιπλέον μισθό πριν από τα Χριστούγεννα.

Το ωρομίσθιο προσωπικό στα καταστήματα του Λονδίνου θα φθάσει στις 13,15 λίρες ανά ώρα και για τους εργαζόμενους εκτός Λονδίνου στις 12 λίρες την ώρα.

Η νέα οικονομική στήριξη έρχεται σε συνέχεια το προηγούμενου πακέτου ύψους 12 εκατ. λιρών που μοιράστηκε ο έμπορος λιανικής πώλησης σπιτιού και επίπλων τον περασμένο Ιανουάριο, το οποίο περιελάμβανε κατά μέσο όρο αύξηση μισθού 6% και πακέτο ενισχυμένων παροχών για την υποστήριξη των εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στην IKEA, δεσμευόμαστε πάντα να φροντίζουμε τους συναδέλφους μας, ιδιαίτερα σε περιόδους προκλήσεων, γι’ αυτό ανακοινώνουμε περαιτέρω επενδύσεις για να ενισχύσουμε την οικονομική τους σταθερότητα. και ασφάλεια.

Αν και βλέπουμε ότι ο πληθωρισμός αρχίζει να μειώνεται, το κόστος ζωής εξακολουθεί να έχει πολύ πραγματικό αντίκτυπο» είπε ο Darren Taylor διευθυντής της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: