Αγνοούνται 14 τουρκικά πλοία – Ίσως κατευθύνονται σε ελληνικά λιμάνια

Αγνοούνται 14 τουρκικά πλοία – Ίσως κατευθύνονται σε ελληνικά λιμάνια

Δεν έχουν επικοινωνήσει με τη βάση και δεν έχουν επιστρέψει στο λιμάνι, από όπου απέπλευσαν, από την Παρασκευή.

Από την Παρασκευή 15 Ιουλίου, αγνοούνται 14 πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, με τους πλοιάρχους να θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εκτός από τα πλοία, αγνοείται η τύχη και του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, ναυάρχου Veysel Kosele, ο οποίος δεν έχει δώσει ίχνη ζωής από την Παρασκευή.

Όπως αναφέρουν οι Times και ο Independent, δεν είναι γνωστό το κατά πόσο γνώριζε πως επιχειρείται πραξικόπημα ή τον “παγίδευσαν” σε κάποιο από τα πλοία, λέγοντάς του πως πρόκειται περί τρομοκρατικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τους Times, τα 14 «αγνοούμενα» πλοία ήταν σε ενεργό υπηρεσία είτε στο Αιγαίο είτε στη Mαύρη Θάλασσα την Παρασκευή. Ωστόσο, δεν γύρισαν πίσω στα λιμάνια τους, ούτε έχουν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με τον τουρκικό Ναυτικό, παρότι είναι πολύ πιθανό να μπορούν να εντοπιστούν από τα ραντάρ ή από δορυφόρο.

times10_0

Μάλιστα, εικάζεται ότι κάποια από αυτά ή και όλα ίσως κατευθυνθούν προς ελληνικά λιμάνια προκειμένου οι ναύτες που τα αποτελούν να ζητήσουν άσυλο από τις ελληνικές Αρχές.

Η τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο πάνω στο θέμα, αλλά κυβερνητική πηγή αρκέστηκε να δηλώσει σε εφημερίδα: «Εκτιμάμε ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι θύλακες που ίσως προσπαθήσουν να καταλάβουν ελικόπτερα ή να εμπλακούν σε νέες βίαιες επιθέσεις εναντίον πολιτών ή κυβερνητικών κτιρίων στην Τουρκία».