Άγονος ο διαγωνισμός του ΟΛΘ

Άγονος ο διαγωνισμός του ΟΛΘ

Δεν κατατέθηκε καμία προσφορά. Η ΟΛΘ ΑΕ εξετάζει να πραγματοποιήσει η ίδια το έργο.

Άγονος κηρύχθηκε, σήμερα, καθώς δεν κατατέθηκαν προσφορές και ο δεύτερος διαγωνισμός, που είχε προκηρύξει ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) για την κατασκευή και λειτουργία μαρίνας αναψυχής, ελλιμενισμού 218 σκαφών, στην πρώτη προβλήτα.

Πλέον, η ΟΛΘ ΑΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει η ίδια το έργο, καθώς λίγους μήνες μετά το «ναυάγιο» του πρώτου διαγωνισμού, τον περασμένο Απρίλιο, το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μαρίνα εξακολουθεί να παραμένει αδρανές.

Διαβάστε ακόμη: Μείωση τζίρου και κερδών το α’ εξάμηνο του 2013 για την ΟΛΘ ΑΕ

Κι αυτό παρότι η μαρίνα χωροθετείται σε εξαιρετικά προνομιακό σημείο του λιμανιού (στην πλευρά που «κοιτάζει» προς την πλατεία Αριστοτέλους), ενώ ο ιδιώτης που θα την αναλάμβανε θα είχε τη διαχείρισή της για μια περίοδο 35 ετών.

Με μια λιτή ανακοίνωση, ο ΟΛΘ ενημερώνει ότι «η προθεσμία έληξε σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι, χωρίς να εμφανιστεί κάποιος ενδιαφερόμενος, παρά το γεγονός ότι κάποιοι είχαν προμηθευτεί τα σχετικά τεύχη. Τις επόμενες εβδομάδες, το ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ θα αποφασίσει για το μέλλον του έργου. Θα εξετάσει, δηλαδή, τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει η ίδια το έργο, που εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης».