Αγοράστε τα βιβλία σας απ’ το φυσικό κατάστημα της Amazon

Αγοράστε τα βιβλία σας απ’ το φυσικό κατάστημα της Amazon

Τη στιγμή που οι πωλήσει των e-books μειώνονται, η Amazon ανοίγει το δικό της βιβλιοπωλείο.

Μπορεί να χρειάστηκαν 20 χρόνια, αλλά η Amazon ανακάλυψε τα οφέλη των «φυσικών» βιβλιοπωλείων.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο δραστηριοποιείται απ’ το 1995, ανοίγει για πρώτη φορά το δικό του «πραγματικό» κατάστημα.

Το Amazon Books, όπως θα ονομάζεται, βρίσκεται στο University Village στο Σιάτλ – πατρίδα της Amazon.

«Το Amazon Books είναι μια φυσική επέκταση του Amazon.com. Έχουμε εφαρμόσει την 20ετή online εμπειρία μας στην πώληση βιβλίων ώστε να χτίσουμε ένα κατάστημα που θα ενσωματώνει τα οφέλη του offline και του online shopping βιβλίων», δήλωσε η Jennifer Cast, αντιπρόεδρος του Amazon Books, σε επιστολή του προς τους πελάτες.

Εκτός από τα βιβλία, το κατάστημα της Amazon θα δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να δοκιμάσουν συσκευές όπως Echo, Fire TV, και Fire Tablet, ενώ το προσωπικό θα είναι σε ετοιμότητα ώστε να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να επιδείξουν τα προϊόντα όπως γίνεται και στα καταστήματα της Apple και Barnes & Noble.

Αλλά η δεν πρόκειται για ένα τυπικό βιβλιοπωλείο. Η Amazon θα χρησιμοποιήσει δεδομένα από την ιστοσελίδα της, όπως η αξιολόγηση από τους πελάτες, τα σύνολα των πωλήσεων, και τη δημοτικότητα της Goodread για να αποφασίσουν ποια βιβλία θα έχουν σε αποθέματα.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η εταιρεία που οδήγησε στη μείωση πωλήσεων βιβλίων τώρα θα απαιτήσουν ένα μερίδιο αγοράς περίπου 30% των βιβλίων που πωλούνται στις ΗΠΑ.