Το αγόρι και η ευχή

Το αγόρι και η ευχή

Πως μοιάζει άραγε μια ευχή; Ο Άρης αναρωτιέται και ξεκινά ένα υπέροχο ταξίδι μαζί παρέα με μια ευχή.

Οι «Μικροί πυροτέχνες» και η «Λυκόφως» θέλουν να ευχηθούν κι εκείνοι καλή χρονιά με τον δικό τους, όμως, τρόπο. Κάνουν δώρο στις οικογένειες ανέργων με παιδιά μια έξτρα παράσταση με ελεύθερη είσοδο στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες με το έργο της Βάσιας Παρασκευοπούλου «Το αγόρι και η ευχή»

Το αγόρι και η ευχή είναι ένα ταξίδι περιπλάνησης ενός αγοριού. Μαζί του είναι ένα κορίτσι-ευχή. Οι δυο τους θα φτάσουν στα πέρατα του κόσμου, θα γνωρίσουν παράξενους ανθρώπους, ξεδιαλυτές μυστηρίων, ονειροκρατητές και με τόλμη κι ενθουσιασμό θα ψάξουν μέχρι εκεί που φτιάχνονται τα όνειρα και τα αστέρια πέφτουν για να γίνουν ευχές για να βρουν τον παραλήπτη μιας χαμένης ευχής.

Ο Άρης είναι ένα χαρούμενο παιδί που ζει μια ζωή σαν όλες τις άλλες. Ένα βράδυ, ένα από εκείνα που μοιάζουν σαν όλα τα άλλα, εμφανίζεται στο δωμάτιο του ένα κορίτσι που δε μοιάζει, όμως,  με κανένα άλλο: ένα κορίτσι – ευχή που έχει χαθεί!

Διαβάστε ακόμη: «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί»

«Πώς μοιάζει άραγε μια ευχή; Γελάει ή κλαίει σαν παιδί; Ρεμβάζει και μελαγχολεί; Κοιτάει τα αστέρια κι αναστενάζει; Ή πάει για ύπνο σαν βραδιάσει; Οι φίλοι της; Είναι πολλοί; Αγαπημένοι και καλοί; Πάει μαζί τους σινεμά; Τρώει ποπ-κορν στα σκοτεινά; Πώς μοιάζει άραγε μια ευχή;», θα αναρωτηθεί ο Άρης και θα ξεκινήσει μαζί της ένα μακρινό ταξίδι. Ένα ταξίδι που θα τους οδηγήσει στη χώρα των ευχών, σε πολλά παράδοξα «τι» και αμφίβολα “γιατί”.

Εδώ έχουμε ένα, πραγματικά, ονειρικό ταξίδι πίστης. Ένα ταξίδι σε νέους προσανατολισμούς. Ένα ταξίδι στην ελπίδα, στην αναζήτηση, στην αγάπη. Σε μια χώρα, σε ένα κόσμο που μοιάζει έρημος πια, παράσταση αυτή μας ωθεί να δούμε πως ξαναγεννιούνται οι ευχές.

Στην παράσταση παίζουν οι Γιάννης Πλιάκης, Έλια Ζαχαριουδάκη, Γιάννης Δρακόπουλος. Αύριο, Σάββατο 4.1.2014 δίνεται στις 12.00 μια δωρεάν παράσταση για ανέργους με οικογένεια. Κατά τα άλλα μπορείτε να δείτε το έργο κάθε Κυριακή στις 12.00 στο «Θησείον – Ένα θέατρο για τις τέχνες», Τουρναβίτου 7, Θησείο. Το κόστος εισόδου είναι στα 8 ευρώ.

Μην το χάσετε. Γιατί την ελπίδα δεν πρέπει να την χάνουμε ποτέ.