Αγρότες μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: «Δεν λάβαμε καμία ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματά μας» – Την Παρασκευή ξανά στο Μαξίμου

Αγρότες μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: «Δεν λάβαμε καμία ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματά μας» – Την Παρασκευή ξανά στο Μαξίμου
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (2Δ) υποδέχεται εκπροσώπους των αγροτικών φορέων της Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την Παρασκευή νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των αγροτικών φορέων της Θεσσαλίας.

Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις όσον αφορά στα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των αποζημιώσεων για τις ζημιές του 2023 έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου και τη συνάντηση τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη η 15μελής επιτροπή των Θεσσαλών αγροτών, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

Οι αγρότες ζήτησαν να μην υπάρξει αλλαγή της χρήσης γης στη Θεσσαλία και εξέφρασαν την ανάγκη να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Ο κ. Μαρούδας δήλωσε ότι δεν υπήρξε ουσιαστική ενημέρωση για το master plan της ολλανδικής εταιρείας υποστηρίζοντας ότι «φαίνεται να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την καταβολή των άμεσων ενισχύσεων σημείωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν, θα έχουν καταβληθεί μέχρι και τα τέλη Ιουνίου. «Χρειαζόμαστε άμεση ρευστότητα μιας και ξεκινάει η νέα καλλιεργητική περίοδος» είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπήρξε ενημέρωση ότι θα υπάρξει αποζημίωση για τις δενδρώδεις καλλιέργειες που καταστράφηκαν.

Επισήμανε ότι πρέπει να ρυθμιστεί το ρεύμα της ΔΕΗ, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο προχωρά σε διακοπές ρεύματος σε παραγωγούς, παρόλο που έχει κατατεθεί σχετική ρύθμιση στη Βουλή.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Μαρούδας μιλώντας για τον Έβρο, υπάρχουν καθυστερήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Παρασκευή νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των αγροτικών φορέων της Θεσσαλίας

Νέα συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του αγροτικού κλάδου της Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Μαρτίου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η ακριβής ώρα συνάντησης θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: