Αγρότες – Το «ξεκόβει» ο Σκυλάκάκης: Ούτε ίχνος δημοσιονομικού χώρου από εδώ και πέρα

Αγρότες – Το «ξεκόβει» ο Σκυλάκάκης: Ούτε ίχνος δημοσιονομικού χώρου από εδώ και πέρα
Αγρότες από τον κόμβο του Πλατύκαμπου με τα τρακτέρ τους έφτασαν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με σκοπό να διανυκτερεύσουν εκεί, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024. Κατά την κάθοδό τους στο κέντρο της πόλης τους υποδέχτηκαν φοιτητικοί σύλλογοι, μέλη του Εργατικού Κέντρου και πλήθος κόσμου που τους συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις τους. Οι αγρότες ζητούν να υπάρξει μείωση του κόστους παραγωγής, διεκδικώντας αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, μείωση του κόστους ρεύματος με 7 λεπτά η κιλοβατώρα, επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές, αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα και επίσης να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να γίνει εκ νέου διαπραγμάτευση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν γίνεται μια κοινωνική ομάδα να παίρνει ρεύμα κάτω του κόστους, τόνισε ο υπουργός.

«Δεν υπάρχει ίχνος δημοσιονομικού χώρου από εδώ και πέρα για την περίπτωση των αγροτών. Ανοιχτός διάλογος μπορεί να υπάρχει πάντα, αλλά με ανοιχτούς δρόμους» τόνισε σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 και αναφερόμενος στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα που ζητούν οι αγρότες να διαμορφωθεί η τιμή στο αγροτικό ρεύμα, ο υπουργός απάντησε ότι δεν γίνεται μια κοινωνική ομάδα να παίρνει ρεύμα κάτω του κόστους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι οι αγρότες λαμβάνουν κρατικές επιδοτήσεις, τις μεγαλύτερες από οποιονδήποτε άλλο κλάδο της οικονομίας, προσθέτοντας ότι αυτές οι επιδοτήσεις έχουν πολύ αυστηρά όρια που βάζει η Ευρώπη.

Για το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο που ζητούν οι αγρότες, ανέφερε ότι είναι ένα ζήτημα που η κυβέρνηση θα το συζητήσει εξαντλητικά μαζί τους, καθώς πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα πιο δίκαιο, για να λειτουργεί με βάση την πραγματική αγροτική κατανάλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: