Amazon: Ο Τζεφ Μπέζος σε δύο εβδομάδες ξεφορτώθηκε μετοχές αξίας 4 δισ. δολαρίων

Amazon: Ο Τζεφ Μπέζος σε δύο εβδομάδες ξεφορτώθηκε μετοχές αξίας 4 δισ. δολαρίων
Amazon and Blue Origin founder Jeff Bezos provides the keynote address at the Air Force Association's Annual Air, Space & Cyber Conference in Oxen Hill, MD, on September 19, 2018. (Photo by Jim WATSON / AFP) Photo: AFP
Ο εκτελεστικός πρόεδρος του γίγαντα της λιανικής πούλησε 24 εκατομμύρια μετοχές  

Μετοχές αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ξεφόρτωσε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, γεγονός που ανεβάζει το σύνολο των μετοχών που έχει συνολικά πουλήσει από την περασμένη εβδομάδα στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο της Amazon, ο Μπέζος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας με έδρα το Σιάτλ το 2021, αλλά παραμένει εκτελεστικός πρόεδρος, πούλησε 12 εκατομμύρια μετοχές για περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ Παρασκευής και Δευτέρας.

Είχαν προηγηθεί πωλήσεις περίπου 12 εκατομμυρίων μετοχών, συνολικού ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Amazon είπε τον Φεβρουάριο ότι ο Μπέζος – ο οποίος είναι μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου με καθαρή περιουσία 190 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes – σχεδίαζε να πουλήσει έως και 50 εκατομμύρια μετοχές της Amazon μέσω της Morgan Stanley μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2025.

Ο Μπέζος παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Amazon, με μερίδιο περίπου 9% ακόμη και μετά τις πρόσφατες πωλήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Capital IQ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: