Αηδιασμένος και σοκαρισμένος ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Αηδιασμένος και σοκαρισμένος ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Μήνυση εναντίων των συντελεστών της ταινίας για την υπόθεση Sofitel θα καταθέσει ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν θα καταθέσει μήνυση για δυσφήμηση εντός των προσεχών ημερών κατά της ταινίας του Αμπελ Φεράρα «Welcome to New York», η οποία αναφέρεται στην υπόθεση του Sofitel που προκάλεσε την πτώση του τότε γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και έβαλε τέλος στις πολιτικές του φιλοδοξίες.

Σε σημερινές του δηλώσεις στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο δικηγόρος του Ζαν Βέιλ δήλωσε ότι η ταινία είναι «ένα σκατό, μία κουράδα σκύλου», που περιλαμβάνει και «μία πλευρά αντισημητισμού».

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν «είναι αηδιασμένος και τρομαγμένος από την ταινία αυτή και ζήτησε από τους δικηγόρους του να καταθέσουν μήνυση για δυσφήμηση εξαιτίας των κατηγοριών για βιασμό και για τους υπαινιγμούς που εμφανίζονται καθ΄όλη τη διάρκεια της ταινίας», διευκρίνισε ο δικηγόρος του.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν «απηλλάγη των κατηγοριών κατά τον πλέον σαφή τρόπο από τον εισαγγελέα της Νέα Υόρκης» στην υπόθεση Sofitel και όπως όλοι «έχει το δικαίωμα στη λήθη…Οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του και οι δικηγόροι του τον συμβούλευσαν να μην δει την αηδιαστική ταινία», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι είναι οι πιο… κακόφημοι «ηγέτες»;

Η διπρόσωπη Ευρώπη

Στρος-Καν: «Η πολιτική είναι παρελθόν για μένα»