Air France και British Airways διακόπτουν τις πτήσεις προς το Ιράν λόγω αμερικανικών κυρώσεων

Air France και British Airways διακόπτουν τις πτήσεις προς το Ιράν λόγω αμερικανικών κυρώσεων
epa06716875 Planes of French airline Air France are parked on the tarmac on the Charles de Gaulle Airport in Paris, France, 07 May 2018. Facing a large mobilization of the company workers, Air France-KLM CEO Jean-Marc Janaillac announced his desire to hand his resignation, allegedly after the May 15 council according to a press declaration. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με τις αεροπορικές εταιρείες η εφαρμογή του μέτρου των ΗΠΑ καθιστά τις πτήσεις εμπορικά μη βιώσιμες.

H Air France θα σταματήσει τις πτήσεις της προς την Τεχεράνη από την 18η Σεπτεμβρίου λόγω της χαμηλής εμπορικής αποδοτικότητας που συνδέεται με τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τη διοίκηση του ομίλου.

Η Air France, που είχε μεταβιβάσει στη Joon, τη θυγατρική της χαμηλού κόστους τις πτήσεις της με την Τεχεράνη, «μείωσε τις τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις της σε μία από την 4η Αυγούστου και διακόπτει τα δρομολόγια με την Τεχεράνη την 18η Σεπτεμβρίου εξαιτίας της χαμηλής εμπορικής αποδοτικότητάς» τους, σύμφωνα με το γραφείο επικοινωνίας του ομίλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βρετανικός αερομεταφορέας British Airways που ανακοίνωσε σήμερα ότι θα σταματήσει σε ένα μήνα τις πτήσεις του προς το Ιράν. Η αεροπορική εταιρεία εξηγεί σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι αποφάσισε να αναστείλει τα δρομολόγια μεταξύ Λονδίνου-Τεχεράνης, εξηγώντας ότι την παρούσα στιγμή δεν είναι «εμπορικά βιώσιμα».

Σύμφωνα με την British Airways, η τελευταία πτήση προς Τεχεράνη θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου και η τελευταία πτήση από την ιρανική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας ζητάει συγγνώμη από τους επιβάτες που σκόπευαν να ταξιδέψουν στο Ιράν σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες, με στόχο να προτείνει εναλλακτικές κρατήσεις στους πελάτες του. Η British Airways προτείνει, επίσης, στους πελάτες της να τους καταβάλει αποζημίωση ή το ενδεχόμενο να μεταφέρουν την ημερομηνία της πτήσης τους.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας είχε επαναλάβει τις απευθείας πτήσεις του προς το Ιράν πριν από δύο χρόνια, όταν χαλάρωσαν οι κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

Δείτε ακόμη: Πώς οι αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν φέρνουν στην Κίνα το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στον κόσμο