Ακόμα και η Zoom καλεί τους εργαζόμενους της να επιστρέψουν στο γραφείο

Ακόμα και η Zoom καλεί τους εργαζόμενους της να επιστρέψουν στο γραφείο
epa08336371 (ILLUSTRATION) - The icon of the videoconferencing app Zoom is displayed on an iphone in Oestrich-Winkel, Germany, 01 April 2020. Zoom, a free conference calling app, that has reportedly seen a rise in users during the ongoing novel coronavirus disease (COVID-19) pandemic. According to media reports, given a recent unforeseen surge in both volume and sensitivity of data passing through its network, the office of New York Attorney General Letitia James has sent a letter to the startup asking it to provide details of the steps taken to protect users' privacy and security. EPA/MATTIA SEDDA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Zoom επωφελήθηκε από την εργασία από το σπίτι - αλλά ακόμη και αυτή η εταιρεία λέει στους υπαλλήλους να επιστρέψουν πλέον στο γραφείο.

Ακόμα και η εταιρεία που βοήθησε να ξεκινήσει η επανάσταση της απομακρυσμένης εργασίας δεν θέλει πλέον τους εργαζομένους της να βρίσκονται συνέχεια στο σπίτι.

Η Zoom Video Communications λέει στους υπαλλήλους που ζουν σε ακτίνα 80 χιλιομέτρων από ένα γραφείο να εργάζονται σε αυτό τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα, αναφέρει το Insider.

«Πιστεύουμε ότι μια δομημένη υβριδική προσέγγιση – που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που ζουν κοντά σε ένα γραφείο πρέπει να βρίσκονται στο χώρο δύο ημέρες την εβδομάδα για να αλληλεπιδρούν με τις ομάδες τους – είναι η πιο αποτελεσματική για τη Zoom», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας σε δήλωσή του.

Μόλις πέρυσι, η Zoom πρότεινε η πλειονότητα των υπαλλήλων της να εργάζεται με υβριδικό πρόγραμμα και μόλις το 2% να εργάζεται αποκλειστικά στο γραφείο. «Οι εργαζόμενοι θέλουν πραγματικά να έχουν επιλογές και επιλέγουν να συνεχίσουν να εργάζονται στο σπίτι», είχε δηλώσει τότε στο MarketWatch η οικονομική διευθύντρια της Zoom, Kelly Steckelberg.

Η Zoom είναι η πιο πρόσφατη εταιρεία τεχνολογίας που επικαλείται την ανάγκη για διαπροσωπική συνεργασία και ως εκ τούτου ζητά από τους εργαζομένους της να περνάνε κάποιο χρόνο στο γραφείο. Στελέχη της Meta, της Salesforce και της Google, συζητώντας για τα πλεονεκτήματα της εργασίας στο γραφείο έναντι της απομακρυσμένης εργασίας, έχουν υποστηρίξει ότι η εργασία σε ένα γραφείο δημιουργεί εμπιστοσύνη, ενθαρρύνει τη δημιουργία νέων ιδεών και βοηθά στην εκπαίδευση των νέων υπαλλήλων.

Το τέλος της πανδημίας του COVID και η εντεινόμενη επιστροφή στο γραφείο επιβαρύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα της Zoom. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει πάνω από 85% από το peak τους τον Οκτώβριο του 2020.

Η εταιρεία απέλυσε 1.300 εργαζομένους, δηλαδή περίπου το 15% του εργατικού δυναμικού της, στις αρχές Φεβρουαρίου. Επίσης, απέλυσε αιφνιδιαστικά τον πρόεδρό της, Greg Tomb, «χωρίς αιτία» έναν μήνα αργότερα.

Η Zoom ανακοίνωσε έσοδα ύψους 1,1 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Απριλίου, αυξημένα κατά 3% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν απότομα στα 15,4 εκατ. δολάρια, από 113,6 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Η εταιρεία στρέφεται πλέον στις πωλήσεις σε επιχειρήσεις, καθώς η αύξηση των πωλήσεων σε μεμονωμένους χρήστες παραμένει στάσιμη.

Οι αμερικανικές εταιρείες ζήτησαν από περίπου 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους να αρχίσουν να έρχονται συχνότερα στο γραφείο από αυτό το φθινόπωρο, καθώς αυτές αυστηροποιούν τις προσδοκίες τους σχετικά με την παρουσία στο γραφείο και τα υβριδικά ωράρια εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: