«Ακόμα πιο κοντά στην εύρεση του μαύρου κουτιού του Boeing»

«Ακόμα πιο κοντά στην εύρεση του μαύρου κουτιού του Boeing»

Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας - δεν τον συμμερίζεται, όμως, ο  επικεφαλής των ερευνών εύρεσης του αεροσκάφους.

Τη στιγμή που οι έρευνες συνεχίζονται για οι ελπίδες για την εύρεση του μαύρου κουτιού του Boeing 777 της Malaysia Airlines που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου όλο και λιγοστεύουν, ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, ήρθε να αναπτερώσει τις ελπίδες των συγγενών των αγνοουμένων.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι γνωρίζουμε τη θέση του μαύρου κουτιού μέσα σε μερικά χιλιόμετρα. Έχουμε περιορίσει πάρα πολύ τη ζώνη των ερευνών και είμαστε αισιόδοξοι για το γεγονός ότι τα σήματα που εντοπίζουμε προέρχονται από τα μαύρα κουτιά… φθάνουμε στο σημείο όπου το σήμα αρχίζει να αδυνατίζει και ελπίζουμε να αποκτήσουμε τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες πριν εξαφανισθεί τελείως το σήμα», δήλωσε με αμέτρητη αισιοδοξία ο Άμποτ σε ομιλία του στην Σαγκάη της Κίνας.

Από τη πλευρά του ο Αυστραλός επικεφαλής των ερευνών Άνγκους Χιούστον, όμως, διέψευσε όλες αυτές τις δηλώσεις. «Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη στις έρυνες για την MH370. Θα ενημερώσω σχετικώς, αν και όποτε έχω περισσότερες πληροφορίες», είπε – ξεκαθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι το τελευταίο σήμα που ελήφθη χθες είναι απίθανο να ανήκει στα μαύρα κουτιά της μοιραίας πτήσης ΜΗ370.

Τώρα οι έρευνες για το αεροσκάφος εστιάζονται σε τρία σημεία. Αεροπλάνα και πλοία χτενίζουν δύο μεγάλες ζώνες, περίπου 2.390 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Περθ για τον εντοπισμό τυχόν συντριμμιών του αεροσκάφους.

Ωστόσο, είναι η μικρότερη ερευνητική ζώνη, μόλις 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Περθ, που μπορεί να δώσει περισσότερες ελπίδες. Η μικρότερη ζώνη είναι κοντά στο σημείο που το Ocean Shield εντόπισε τα ηχητικά σήματα και όπου δεκάδες ηχοανιχνευτές ρίφθηκαν την Τετάρτη, ώστε να αναζητήσουν μέσω ραδιοκυμάτων το αεροπλάνο.

Διαβάστε ακόμα:

Η συσκευή που θα μπορούσε να είχε σώσει το Boeing 777

Πώς μια φτηνή πτήση της Ryanair μπορεί να σας στοιχίσει πολύ ακριβά

Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης στο κέντρο της Αθήνας