Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης στο κέντρο της Αθήνας

Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης στο κέντρο της Αθήνας

Δείτε φωτογραφίες μετά τη μεγάλη έκρηξη παγιδευμένου ΙΧ έξω από τη ΤτΕ.

Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην οδό Αμερικής, στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος. Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα -στις 5:10 και 5:15- σε ιστοσελίδα και εφημερίδα.

Κλειστές οι οδοί Αμερικής, Πανεπιστημίου και Σταδίου. Ανοικτή η οδός Ακαδημίας, κανονικά λειτουργούν οι σταθμοί του Μετρό.

Η μέρα και το σημείο το οποίο επελέγη για το συγκεκριμένο χτύπημα δεν είναι τυχαίο, καθώς την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών κάνει την πρώτη κίνηση εξόδου της χώρας στις διεθνείς αγορές, ενώ την Παρασκευή φτάνει στην Αθήνα η καγκελάριος της Γερμανίας  Άνγκελα Μέρκελ.

Επιπλέον, στις 10 Απριλίου 2010 οι Αρχές είχαν προχωρήσει στη σύλληψη των Μαζιώτη και Ρούπα.

1/6

Με ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος (ΣΥΤΕ) «καταδικάζει απερίφραστα κάθε τέτοια άνανδρη ενέργεια, που έχει ως στόχο να πλήξει το αίσθημα ασφάλειας των εργαζόμενων στην Τράπεζα, να επηρεάσει μέσω του εκφοβισμού το έργο τους και να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση, σημαντικό βάρος της οποίας έχει επωμιστεί και η Τράπεζα της Ελλάδος».

Στην ανακοίνωσή του, ακόμη, ο ΣΥΤΕ επισημαίνει ότι βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης, προκειμένου να διασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι η επάνοδος των εργαζομένων στο κτίριο της οδού Αμερικής θα γίνει με τις πιο ασφαλείς προϋποθέσεις.

Διαβάστε ακόμα:

«Δε θα επιτρέψουμε στους τρομοκράτες να πετύχουν τον στόχο τους»

Πρόγραμμα – «αστραπή» για την Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα