Ακόμη δεν αγόρασε και πουλά μετοχές της Twitter ο Eλον Μασκ

Ακόμη δεν αγόρασε και πουλά μετοχές της Twitter ο Eλον Μασκ
ANKARA, TURKIYE - APRIL 26: In this photo illustration, the image of Elon Musk is displayed on a computer screen and the logo of twitter on a mobile phone in Ankara, Turkiye on April 26, 2022. Twitter announced Monday it has accepted Elon Musk's offer to be purchased for $44 billion. Muhammed Selim Korkutata / Anadolu Agency (Photo by Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Ο Τζάρεντ Μπίρτσαλ, πρώην τραπεζίτης της Morgan Stanley, προσέγγισε υποψήφιους επενδυτές το απόγευμα της Πέμπτης, προσφέροντας μετοχές της εταιρείας στην τιμή των 54,20 δολ.

Ο επικεφαλής του family office του Έλον Μασκ προσέγγισε επενδυτές που βοήθησαν τον δισεκατομμυριούχο να αγοράσει το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο για να συγκεντρώσει νέα κεφάλαια, καθώς η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζει να αιμορραγεί λόγω χρεών.

Ο Τζάρεντ Μπίρτσαλ, πρώην τραπεζίτης της Morgan Stanley, προσέγγισε υποψήφιους επενδυτές το απόγευμα της Πέμπτης, προσφέροντας μετοχές της εταιρείας στην τιμή των 54,20 δολ. – το ίδιο τίμημα που πλήρωσε ο Μασκ για να κάνει ιδιωτική την εταιρεία. 

Το σημείωμά του προς τους επενδυτές, το οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τη Semafor, ανέφερε ότι το Twitter «είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια μετοχική προσφορά για κοινές μετοχές στην αρχική τιμή και όρους», σύμφωνα με ένα άτομο που την έλαβε. Το σημείωμα δεν διευκρίνισε πόσα χρήματα αναμένεται να συγκεντρώσει το Twitter στη νέα προσπάθεια συγκέντρωσης κεφαλαίων, αλλά ανέφερε ότι στόχευε να κλείσει τη συγκέντρωση χρημάτων μέχρι το τέλος του έτους. «Όλα έγιναν τυχαία και χονδρικά», είπε ο επενδυτικός σύμβουλος Ρος Γκέρμπερ, ο οποίος επένδυσε στη συμφωνία του Twitter τον Οκτώβριο και επιβεβαίωσε ότι έλαβε την τελευταία προσφορά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το κάνουν γιατί δεν έχουν χρήματα. Δεν νομίζω ότι [ο Μασκ] περίμενε τόσο μεγάλη πτώση στα έσοδα». Ένα δεύτερο άτομο του οποίου η εταιρεία έλαβε την προσφορά είπε ότι το νέο κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση επέκτασης της επιχείρησής του, συμπεριλαμβανομένων «προσλήψεων» προγραμματιστών για την κατασκευή μιας «σούπερ εφαρμογής» που θα μπορούσε, μεταξύ άλλων υπηρεσιών, να επεξεργαστεί πληρωμές.