Ακόμη ένα «κανόνι» στα cryptos: Χρεοκόπησε η Genesis

Ακόμη ένα «κανόνι» στα cryptos: Χρεοκόπησε η Genesis
Genesis logo displayed on a phone screen and representation of cryptocurrencies are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on December 1, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η «μετάδοση» της κατάρρευσης της FTX έφερε αυτό που όλοι ανέμεναν: Την χρεοκοπία της Genesis.

Η εταιρεία δανεισμού κρυπτονομισμάτων Genesis υπέβαλε την Παρασκευή αίτημα χρεοκοπίας σύμφωνα με όσα προβλέπει ο αμερικανικός πτωχευτικός κώδικας στη Νέα Υόρκη, καθιστώντας την μια ακόμη απώλεια στην «αλυσίδα» χρεοκοπιών που ακολούθησε την κατάρρευση της FTX.

Η Genesis στα έγγραφα χρεοκοπίας συμπεριέλαβε συνολικά 100.000 πιστωτές, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν λαμβάνειν από 1,2 ως και 11 δισ. δολάρια.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τρία διαφορετικά αιτήματα χρεοκοπίας για κάθε μια από τις εταιρείες που βρίσκονται υπό την «ομπρέλα» του ομίλου Genesis. Σε δήλωσή της η επιχείρηση αναφέρει ότι αναμένει να προχωρήσει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τις οικονομικές αρχές ούτως ώστε να καταφέρει να επανέλθει στο μέλλον.

Το αίτημα πτώχευσης της Genesis ήταν κάτι αναμενόμενο. Για πολλούς μήνες γινόταν ιδιαίτερη αναφορά στη δύσκολη θέση που βρέθηκε η εταιρεία.

Τα δικηγορικά γραφεία που ανέλαβαν την υπόθεσή της βρίσκονται πλέον σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους μεγαλύτερους πιστωτές, αναμένοντας τις αντιπροτάσεις τους για να καταφέρει να βρει διέξοδο από το ντόμινο καταρρεύσεων στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Η Genesis παρείχε δάνεια σε crypto hedge fubds και άλλες εταιρείες, αλλά μετά από μια σειρά από αποτυχημένες επιλογές είχε παγώσει τις εκταμιεύσεις από τις 16 Νοεμβρίου.

Η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη είχε συνάψει συμφωνίες με μεγάλες εταιρείες του crypto-επενδυτικού κόσμου, όπως την Three Arrows Capital (επίσης χρεοκόπησε μετά την κατάρρευση του Luna) και την Alameda Research, ένα hedge fund το οποίο είχε ξεκινήσει ο Sam Bankman-Fried, ιδρυτής της FTX.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άνοιγμα της Genesis μόνο στην Alameda είναι της τάξεις των 2,5 δισ. δολαρίων.

Η Genesis έρχεται πλέον να συμπληρώσει μια μακρά λίστα χρεοκοπιών μερικών από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις δανεισμού και διαχείρισης κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, όπως οι FTX, BlockFi, Celsius και Voyager.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ CRYPTOS: