Η «Κροκόδειλος της Wall Street» βρήκε νέα δουλειά, παρόλο που κατηγορείται για ξέπλυμα μέσω κρυπτονομισμάτων

Η «Κροκόδειλος της Wall Street» βρήκε νέα δουλειά, παρόλο που κατηγορείται για ξέπλυμα μέσω κρυπτονομισμάτων
This illustration photo shows Heather Morgan, also known as "Razzlekhan," on a phone in front of the Bitcoin logo displayed on a screen, in Washington, DC, February 9, 2022. - A couple accused of seeking to launder the bitcoin were arrested in New York, the department said. Ilya Lichtenstein, 34, and his wife Heather Morgan, 31, were set to appear in federal court over the charges later in the day. (Photo by OLIVIER DOULIERY / AFP) Photo: AFP
Η κατά συρροή επιχειρηματίας, ράπερ και κατηγορούμενη για ξέπλυμα μέσω κρυπτονομισμάτων, κατάφερε να βρει νέα δουλειά.

της Orianna Rosa Royle

Κάθε Ιανουάριο, το LinkedIn κατακλύζεται από αναρτήσεις που καυχιούνται «Πρωτοχρονιά, νέα δουλειά».

Και φαίνεται ότι ακόμη και κάποιος που είναι κατηγορούμενος ως κλέφτης κρυπτονομισμάτων και υπόκειται σε 24ωρο κατ’ οίκον περιορισμό μπορεί να τα καταφέρει – δίνοντας ελπίδα σε οποιονδήποτε εξακολουθεί να ψάχνει για δουλειά στην τρέχουσα ύφεση.

Για παράδειγμα η Heather Morgan. Έχει πολλά διαπιστευτήρια στο όνομά της, όπως οικονομολόγος, επιχειρηματίας τεχνολογίας, αρθρογράφος, διευθύνουσα σύμβουλος, ράπερ – και κατηγορούμενη για ξέπλυμα με κλεμμένα κρυπτονομίσματα.

Η Morgan προσθέτει τώρα ακόμα έναν τίτλο εργασίας στη λίστα της, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο: Η Morgan, η οποία είναι επίσης γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα “Razzlekhan”, προσλήφθηκε από μια απροσδιόριστη εταιρεία τεχνολογίας παρόλο που βρίσκεται σε 24ωρο κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με το άρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής δέχθηκε την Τρίτη το αίτημα της Morgan να χαλαρώσει τους όρους του κατ’ οίκον περιορισμού της, ώστε να μπορεί να εργάζεται τρεις ημέρες την εβδομάδα από το γραφείο του νέου εργοδότη της στη Νέα Υόρκη από τις 10 π.μ. έως τις 8:30 μ.μ. Η κυβέρνηση δεν αντιτάχθηκε στην προτεινόμενη τροποποίηση.

Η αυτοαποκαλούμενη «Κροκόδειλος της Wall Street» και ο σύζυγός της κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να ξεπλύνουν 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια με Bitcoin που κλάπηκαν από το ανταλλακτήριο Bitfinex που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ σε μια υπόθεση του 2016.

Η Morgan, η οποία αρνήθηκε ότι διέπραξε κάποιο αδίκημα, είχε μια πρόταση εργασίας «στο ρόλο της ειδικού μάρκετινγκ και επιχειρηματικής ανάπτυξης», δήλωσε ο δικηγόρος της, Eugene Gorokhov, σε μια κατάθεση στο δικαστήριο.

Αν και η κυβέρνηση γνωρίζει την ταυτότητα του νέου εργοδότη της, αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν αποκαλυφθεί στο κοινό. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για τη δικαστική υπόθεση της Morgan, ο Gorokhov ζήτησε από το δικαστήριο να κρατήσει μυστικό το όνομα του εργοδότη για να προστατεύσει τόσο την ίδια όσο και την ασφάλειά τους.

«Αυτές οι πληροφορίες δεν σημειώνονται σε αυτή τη δημόσια κατάθεση λόγω του γεγονότος ότι η κα Morgan έχει δεχθεί απαξιωτικά σχόλια και παρενοχλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως αποτέλεσμα της έντονης κάλυψης αυτής της υπόθεσης από τα μέσα ενημέρωσης», προσέθεσε ο Gorokhov.

Σύμφωνα με το προφίλ της Morgan στο LinkedIn, όπου περιγράφει τον εαυτό της ως «Επιχειρηματία που λατρεύει να βοηθά τους διευθύνοντες συμβούλους να κερδίζουν», είχε στο παρελθόν τη διοίκηση της SalesFolk, μιας εταιρείας μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για νεοφυείς επιχειρήσεις B2B.

Πριν από αυτό, ήταν διευθύνουσα σύμβουλος στην Endpass, ένα φαινομενικά ανενεργό πλέον «πορτοφόλι» κρυπτονομισμάτων σχεδιασμένο για την πρόληψη της απάτης και συνέβαλε στο βιβλίο Food Security and Sociopolitical Stability από το Oxford University Press.

Η Morgan ήταν επίσης αρθρογράφος στο Forbes, καλύπτοντας θέματα σχετικά με την εξέλιξη της σταδιοδρομίας και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, και επίσης εργάζεται ως «ομιλήτρια παρακίνησης». Το 2019, έδωσε μια ομιλία στη Νέα Υόρκη με τίτλο “How to Social Engineer Your Way Into Anything“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι κάτοχος πτυχίου στα οικονομικά και στις διεθνείς σχέσεις από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και έχει μεταπτυχιακό στα οικονομικά διεθνούς ανάπτυξης από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου.

Αλλά είναι ίσως πιο γνωστή ως ράπερ και influencer στα social media. Σε μουσικά βίντεο που διαδραματίζονται στην περιοχή της Νέας Υόρκης, αφιερώνει τα τραγούδια της στους «παράξενους, τους επιχειρηματίες, τους χάκερ, τους περιθωριοποιημένους και όλους τους μοναδικούς ανθρώπους που επιδιώκουν αυτό που θέλουν». Η πιο δημοφιλής επιτυχία της, Versace Bedouin, όπου αναφέρεται στον εαυτό της ως «ο κροκόδειλος της Wall Street», έχει προβληθεί πάνω από 300.000 φορές στο YouTube.

Το 2016, μια ληστεία στην Bitfinex είχε ως αποτέλεσμα να κλαπούν 119.754 Bitcoin. Εκείνη την εποχή, η λεία εκτιμήθηκε ότι άξιζε περίπου 72 εκατομμύρια δολάρια.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2022, ο Lichtenstein και η Morgan συνελήφθησαν για τον φερόμενο ρόλο τους στην κλοπή. Κατηγορήθηκαν για απόπειρα ξεπλύματος 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τα κλεμμένα Bitcoin – 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια εκ των οποίων κατασχέθηκαν από τις αρχές.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε ότι ήταν η «μεγαλύτερη οικονομική κατάσχεση» στην ιστορία του, τονίζοντας «ότι τα κρυπτονομίσματα δεν είναι ασφαλές καταφύγιο για εγκληματίες».

«Σε μια μάταιη προσπάθεια να διατηρηθεί η ψηφιακή ανωνυμία, οι κατηγορούμενοι ξέπλυναν κλεμμένα κεφάλαια μέσω ενός ‘λαβύρινθου’ συναλλαγών με κρυπτονομίσματα», δήλωσε η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας Lisa Monaco, ενώ πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης «μπορεί και θα ακολουθήσει τη ροή των χρημάτων, ανεξάρτητα από τη μορφή που έχουν».

Κατά τη διάρκεια 5 ετών, περισσότερες από 2.000 μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν για τη μεταφορά των κλεμμένων Bitcoin και την αποστολή τους απευθείας σε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι, το οποίο αργότερα διένειμε τα κεφάλαια μεταξύ των λογαριασμών της Morgan και του Lichtenstein, λέει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Το Υπουργείο λέει ότι ανέκτησε περισσότερα από 94.000 Bitcoin από το ζευγάρι.

Το ζευγάρι, που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών, ζήτησε αναβολή της υπόθεσης για να διευκολυνθούν οι συζητήσεις για την ένσταση. Μια ακρόαση για την υπόθεση έχει οριστεί για τις 27 Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον.

Εν τω μεταξύ, όπως η Elizabeth Holmes, η “Anna Delvey” και η “The Tinder Swindler”, η Morgan έχει μπει στη λίστα των απατεώνων και εμπνέει το Χόλυγουντ.

Η σταρ της σειράς Emily in Paris, Lily Collins, πρόκειται να πρωταγωνιστήσει ως Morgan στην επερχόμενη σειρά του Hulu, Razzlekhan: The Infamous Crocodile of Wall Street.

Σύμφωνα με το Deadline, η παραγωγή της σειράς θα γίνει επίσης από την Collins, μαζί με τους Charlie McDowell και Alex Orlovsky. Το τρίο παρήγαγε στο παρελθόν την ταινία του Netflix, Windfall.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Πηγή: fortune.com