Ακόμη μία αμερικανική παρέμβαση υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ακόμη μία αμερικανική παρέμβαση υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ (Κ), δωρίζει την γραβάτα του στον πρωθυπουργό της Ελλάδος, Αλέξη Τσίπρας (5Α), παρουσία του ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς (Α), της αντιπροέδρου της Κομισιόν και Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι (2Α), του επιτρόπου της Ε.Ε. αρμόδιου για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν (3Α), του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ (3Δ), της εκπροσώπου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, αναπληρώτριας γ.γ. για Πολιτικές Υποθέσεις, Ροζμαρί Ντι Κάρλο (2Δ) και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά (Δ), στην τελετή υπογραφής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, στους Ψαράδες Πρεσπών, Φλώρινα, Κυριακή 17 Ιουνίου 2018. Η συμφωνία αποτελεί προϊόν μίας πολύμηνης διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο χωρών και κατέληξε στο όνομα “Βόρεια Μακεδονία” ή “Severna Makedonja”. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μάθιου Πάλμερ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική.

Πέραν της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, αυτή είναι η μόνη ιστορική ευκαιρία, τονίζει ο Μάθιου Πάλμερ, ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις.

«Εκείνοι που παραπλανούν τους πολίτες της ΠΓΔΜ λέγοντας ότι μπορούν να παρέχουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον για τα παιδιά τους χωρίς τους συμβιβασμούς που απαιτεί η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπηρετούν τη χώρα τους», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μιλώντας σε φόρουμ που διοργανώθηκε στο Βελγράδι.