«Ακριβά» πλήρωσαν οι καταναλωτές για να αγοράσουν εφαρμογές κινητών τηλεφώνων το 2018

«Ακριβά» πλήρωσαν οι καταναλωτές για να αγοράσουν εφαρμογές κινητών τηλεφώνων το 2018
epa06316589 A close-up image showing the Netflix app on an iPhone in Kaarst, Germany, 08 November 2017. EPA/SASCHA STEINBACH ILLUSTRATION Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιπλέον, οι χρήστες πέρασαν περίπου τρεις ώρες ημερησίως αλληλεπιδρώντας με κάποιο τρόπο με μια εφαρμογή.

του Jonathan Vanian

Οι καταναλωτές δαπάνησαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια για τη λήψη λογισμικού και την πληρωμή για υπηρεσίες από marketplaces κινητών συσκευών και τα app store της Apple και του Google Play το 2018.

Αυτό επισημαίνει μια νέα έρευνα που κυκλοφόρησε την περασμένη Τετάρτη από την εταιρία mobile analytics App Annie. Το ορόσημο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνιστά αύξηση κατά 75% από το 2016 και περιλαμβάνει αγορές και συνδρομές εντός εφαρμογών.

Επιπλέον, οι χρήστες πέρασαν περίπου τρεις ώρες ημερησίως το 2018 αλληλεπιδρώντας με κάποιο τρόπο με μια εφαρμογή για κινητά- χρόνος που, όπως σημείωσε η εκτελεστική αντιπρόεδρος της App Annie, Danielle Levitas, αυξήθηκε σε σχέση με τις δυόμισι ώρες που ήταν ο μέσος όρος το προηγούμενο έτος.

Η ίδια τόνισε ότι οι εφαρμογές για κινητά εξακολουθούν να προσφέρουν στους χρήστες αυξανόμενο όγκο «αξίας και ευκολίας», όπως π.χ. συμβαίνει με τις χρηματοπιστωτικές εφαρμογές που επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από τα smartphone τους, ή με εφαρμογές ψυχαγωγίας όπως το YouTube.

Πριν από δύο χρόνια, μεγάλες εταιρείες όπως τα Starbucks απλώς πειραματίζονταν με εφαρμογές smartphone που επέτρεπαν στους ανθρώπους να κάνουν πράγματα όπως να παραγγέλνουν καφέ και να πληρώνουν, εξήγησε η Levitas. Σήμερα, ωστόσο, ανέφερε ότι ολοένα και περισσότερες εταιρείες δημιουργούν συναρπαστικές εφαρμογές για κινητά.

«Αναδεικνύονται σε μια κρίσιμη πλατφόρμα», είπε η Levitas σχετικά με τις εφαρμογές για κινητά. «Χρησιμοποιούμε αυτές τις συσκευές και τις εφαρμογές σε αυτές ακόμα περισσότερο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Το YouTube είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία συνεχούς ροής βίντεο παγκοσμίως εκτός από την Κίνα, όπου δεσπόζει το Tencent Video, σύμφωνα με την έκθεση. Εντωμεταξύ, το Netflix ήταν η κορυφαία εφαρμογή video streaming σε «σχεδόν κάθε χώρα» βάσει καταναλωτικής δαπάνης, αν και η έκθεση δεν ανέφερε συγκεκριμένο ποσό.

Η εταιρία Analytics Sensor Tower εκτιμά ότι το Netflix πραγματοποίησε πωλήσεις περίπου 790,2 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω του App Store της Apple το 2018, κατά τη διάρκεια μιας δωδεκάμηνης περιόδου που έληξε στις 30 Νοεμβρίου. Η επίδοση αυτή καθιστά το Netflix την εφαρμογή για iOS με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως.