Η Ακρόπολη γιορτάζει

Η Ακρόπολη γιορτάζει
Photo:

Παγκόσμια ημέρα τουρισμού και Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις 27 και 28-29 Σεπτέμβρη αντίστοιχα.

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στις 27 Σεπτέμβρη και Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς η 28η και 29η Σεπτεμβρίου. Και το Μουσείο της Ακρόπολης βάλθηκε να τις γιορτάσει ετοιμάζοντας πολλές εκπλήξεις.

Την Παρασκευή θα μείνει ανοιχτό από τις 8.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ προσφέροντας, μάλιστα, ελεύθερη είσοδο στους επισκέπτες από τις 19.00 έως τις 22.00 το βράδυ. Και νομίζω ότι αυτές είναι, πραγματικά, οι καλύτερες ώρες. Θα είναι και το εστιατόριο ανοιχτό σε κανονική λειτουργία οπότε ποιος μας πιάνει… Θα είναι και ένα όμορφο δροσερό βράδυ. Και θα είναι ακόμα πιο όμορφο γιατί θα βρισκόμαστε στο πιο ωραίο Μουσείο στην ωραία Διονυσίου Αεροπαγίτου!

Την επόμενη μέρα, καθώς και την Κυριακή, θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 20.00 το βράδυ ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 17.00 και μετά. Και ιδού η έκπληξη: Θεματικές παρουσιάσεις από τους αρχαιολόγους- φροντιστές για τα αριστουργήματα του Μουσείου και μάλιστα σε δυο γλώσσες.

Διαβάστε ακόμη: Η Kate Moss των 2.73 εκατομμύριων δολαρίων

Την Παρασκευή θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στις 11.00 το πρωί τα «Αρχαϊκά Χρώματα» στα αγγλικά ενώ η ελληνική βερσιόν θα ακολουθήσει στις 12.00 το μεσημέρι. Σε αυτή την παρουσίαση θα δούμε πιο προσεκτικά το θέμα χρώμα στα αρχαϊκά αγάλματα. Θα συζητήσουμε με τους αρχαιολόγους για τις έρευνες σχετικά με τα χρώματα αυτά, την τεχνική τους, τις νέες τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους, την πειραματική χρήση χρωμάτων σε μαρμάρινες επιφάνειες και το καλύτερο έρχεται…

Η παρουσίαση καταλήγει στο «εργαστήριο» για την αρχαία τρισδιάστατη τέχνη στο 2ο όροφο του Μουσείου. Ακούγεται τόσο άγνωστο που ακούγεται πολύ καλό. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα δούμε στις 18.00 την θεματική «Αριστουργήματα στο Μουσείο Ακρόπολης» στα αγγλικά και στις 20.00 θα ακούσουμε το ίδιο στα ελληνικά. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης θεματικής, μπορούμε να μιλήσουμε με τους αρχαιολόγους-φροντιστές του Μουσείου για θέματα τέχνης, αισθητικής, σχέσης θρησκείας και κοινωνίας της εποχής των έργων καθώς και να μάθουμε λεπτομέρειες για τον συμβολισμό και την σημασία της τοποθέτησης των έργων μέσα στο Μουσείο.

Διαβάσετ ακόμη: «Βραδιά του Ερευνητή» διοργανώνει ο Δημόκριτος

Το Σάββατο και την Κυριακή επαναλαμβάνονται οι δυο θεματικές της Παρασκευής με λίγο διαφορετικές ώρες.

Το «Αριστουργήματα στο Μουσείο Ακρόπολης», στις 11:30 (στα αγγλικά) και στις 12:30 και  17:30 (στα ελληνικά), ενώ τα  «Αρχαϊκά Χρώματα» στις 13.00 (στα αγγλικά) και στις 14.00. (στα ελληνικά).

Ο ανώτατος αριθμός συμμετοχών ανά θεματική παρουσίαση είναι 25 ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 210 9000900.