Η Αλ Κάιντα της Υεμένης διεκδικεί την ευθύνη της επίθεσης στο Charlie Hebdo

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη με βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα σε ισλαμιστική ιστοσελίδα.

Την ευθύνη για την επίθεση της 7ης Ιανουαρίου στο Charlie Hebdo ανέλαβε η Αλ Κάιντα στην Υεμένη με βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα σε ισλαμιστική ιστοσελίδα. «Ήρωες στρατολογήθηκαν και ενήργησαν, ορκίστηκαν και πέρασαν στην πράξη για μεγάλη ικανοποίηση των μουσουλμάνων», δηλώνει στο βίντεο ένας από τους ηγέτες της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο, ο Νάσερ Μπεν Αλι αλ-Ανάσι.

«Θέλουμε να τονίσουμε προς το μουσουλμανικό έθνος ότι εμείς επιλέξαμε τον στόχο, χρηματοδοτήσαμε την επιχείρηση και στρατολογήσαμε τον επικεφαλής της», προσθέτει ο αλ Ανάσι.

«Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατ΄εντολή του γενικού μας εμίρη Αϊμάν αλ Ζαουάχρι και σύμφωνα με την μεταθανάτια βούληση του Οσάμα μπιν Λάντεν».

Το κείμενο φέρει τον τίτλο: «Εκδίκηση για τον προφήτη του Αλλάχ: μήνυμα για την ευλογημένη επίθεση στο Παρίσι».

Σε βίντεο που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα, θρησκευτικός αξιωματούχος της αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο, με έδρα την Υεμένη, απειλεί τη Γαλλία με νέες επιθέσεις: «Δεν θα βρίσκεστε σε ασφάλεια όσο πολεμάτε τον Αλλάχ, τον προφήτη του και τους πιστούς», αναφερόταν στο μήνυμα του Χαρίθ αλ Νατχάρι, υπεύθυνου για τη σαρία στην οργάνωση.

Δεν έχει εξακριβωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο, το οποίο φέρει το έμβλημα της οργάνωσης Tύπου της αλ Κάιντα al Malahem.

Το σημερινό φύλλο του Charlie Hebdo εξαντλήθηκε στα 27.000 σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη Γαλλία, ανακοίνωσε η Εθνική Ενωση Διανομέων Τύπου.

Διαβάστε σχετικά:

Εξαντλήθηκε σε πολλά περίπτερα το φύλλο της Charlie Hebdo