Αλλαγές στη διεξαγωγή του debate – Τι ζήτησαν οι δημοσιογράφοι από την Διακομματική Επιτροπή

Αλλαγές στη διεξαγωγή του debate – Τι ζήτησαν οι δημοσιογράφοι από την Διακομματική Επιτροπή
(ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας συμμετέχει στο debate των πολιτικών αρχηγών, στο στούντιο του ΕΡΤNEWS στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023. Στο debate των αρχηγών των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων, που είναι το πρώτο εδώ και οκτώ χρόνια, συμμετέχουν ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Την τηλεμαχία συντονίζει ο Γιώργος Κουβαράς και ερωτήσεις θα θέσουν οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, Γιώργος Παπαδάκης ΑΝΤ1, Παναγιώτης Στάθης OPEN, Ράνια Τζίμα MEGA, Μάρα Ζαχαρέα STAR, Αντώνης Σρόιτερ ALPHA και Σία Κοσιώνη ΣΚΑΪ. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την διακομματική επιτροπή οι θεματικές ενότητες στις οποίες θα κληθούν να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί είναι έξι: 1. Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση, 2. Εξωτερική Πολιτ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στις 15 Ιουνίου θα διεξαχθεί το νέο debate των πολιτικών αρχηγών.

Τη δυνατότητα να θέσουν στους πολιτικούς αρχηγούς διευκρινιστική ερώτηση και μία ερώτηση ελεύθερης θεματολογίας θα έχουν οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο debate που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου.

Η Διακομματική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα για να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες της τηλεοπτικής αναμέτρησης των αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, έκανε ομόφωνα δεκτές τις προτάσεις των δημοσιογράφων, όπως κατατέθηκαν από τον Γιώργο Κουβαρά που συμμετείχε στη σύσκεψη ως εκπρόσωπός τους.

Συμφωνήθηκε, συγκεκριμένα, να δοθεί η δυνατότητα στον κάθε δημοσιογράφο να θέσει μία επιπλέον διευκρινιστική ερώτηση προς έναν πολιτικό αρχηγό εντός της θεματολογίας που συζητείται κάθε φορά. Στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας θα υποβάλει μία ερώτηση ελεύθερης θεματολογίας προς έναν πολιτικό αρχηγό. Η σειρά των ερωτώντων θα καθοριστεί κατόπιν κλήρωσης που θα διενεργήσουν οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται ότι οι θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

1η: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

2η: Εξωτερική Πολιτική – ‘Αμυνα

3η: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4η: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

5η: Περιβάλλον – Ενέργεια

6η: Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: