Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Vodafone

Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Vodafone
Photo:

Έπειτα από δέκα χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας, ο Vittorio Colao ανακοίνωσε την αποχώρησή του.

 

Έπειτα από δέκα χρόνια στην ηγεσία της Vodafone, ο διευθύνων σύμβουλος ενός από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους στον κόσμο ανακοίνωσε την αποχώρησή του τον προσεχή Οκτώβριο.

Τη θέση του Vittorio Colao θα πάρει ο 53χρονος Nick Read, ο οποίος βρισκόταν στην εταιρεία από το 2001 και πριν γίνει CFO, το 2014, ήταν επικεφαλής στις επιχειρήσεις των Ηνωμένου Βασιλείου, Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής.

Ο 56χρονος Ιταλός είπε ότι ήταν σωστή η χρονική στιγμή για να προχωρήσει, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι της αναμόρφωσης της Vodafone έχει πια ολοκληρωθεί. «Το κεφάλαιο Vodafone που αρχίζει να γράφεται είναι εντελώς διαφορετικό. Μετά την Ινδία, μετά τη Liberty, αυτή η καινούρια ιστορία θα χρειαστεί πέντε χρόνια για να γραφτεί», είπε.

Η είδηση της αλλαγής στην ηγεσία της εταιρείας έφερε πτώση στις μετοχές της, οι οποίες στο ξεκίνημα της συνεδρίασης υποχωρούσαν σχεδόν 4%, λόγω της ανακοίνωσης με τις αλλαγές, λίγο χαμηλότερα από τις 200 πένες.

H απόφαση του κ. Colao έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά το ντιλ εξαγοράς της Liberty, ύψους 18 δισ. ευρώ. Έρχεται επίσης ενόψει της συγχώνευσης της επιχείρησης της εταιρείας στην Ινδία με την Idea Cellular, μία συμφωνία που αναμένεται να κλείσει τον Ιούνιο.