Αλλάζουν για τρίτη φορά χέρια τα The Body Shop

Αλλάζουν για τρίτη φορά χέρια τα The Body Shop
07 September 2023, North Rhine-Westphalia, Cologne: Logo of cosmetics chain "The Body Shop" on a branch. Photo: Horst Galuschka/dpa (Photo by Horst Galuschka / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Σήμερα η The Body Shop με έδρα το Λονδίνο απασχολεί 7.000 άτομα, έχει περισσότερα από 900 καταστήματα που ανήκουν σε εταιρείες σε 20 χώρες και επίσης περίπου 1.600 καταστήματα franchise σε άλλες 69 αγορές.

Το The Body Shop θα αποκτήσει λίαν συντόμως νέο ιδιοκτήτη. Την Τρίτη η Natura & Co. Holding ανακοίνωσε ότι υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για την πώληση της The Body Shop στο αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Aurelius Investment Advisory.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με την τιμή πώλησης και το κέρδος να καταβάλλονται εντός πέντε ετών, ανέφερε η Natura που είχε εξαγοράσει προ εξαετίας τη The Body Shop προς 880 εκατ. λίρες και τώρα την πουλά για μόλις 207 εκατ. λίρες.

Ο νέος ιδιοκτήτης, ο όμιλος Aurelius, λειτουργεί επίσης την αλυσίδα μόδας Footasylum και την αλυσίδα φαρμακείων LloydsPharmacy. Το fund λέει ότι επενδύει σε ευκαιρίες και όχι σε συγκεκριμένους τομείς.

Το The Body Shop, ιδρύθηκε το 1976 από την ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, Anita Roddick που πούλησε την εταιρεία στη L’Oreal για 652 εκατομμύρια λίρες το 2006 και στη συνέχεια η L’Oreal την πούλησε στον βραζιλιάνικο κολοσσό ομορφιάς Natura το 2017 για 880 εκατομμύρια λίρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό την ιδιοκτησία της Natura, το The Body Shop επανασχεδίασε τα καταστήματά του και εισήγαγε μια υπηρεσία αναπλήρωσης, αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει τα οικονομικά της. Σήμερα η The Body Shop με έδρα το Λονδίνο απασχολεί 7.000 άτομα, έχει περισσότερα από 900 καταστήματα που ανήκουν σε εταιρείες σε 20 χώρες και επίσης περίπου 1.600 καταστήματα franchise σε άλλες 69 αγορές.

Στην Ελλάδα λειτουργούν 34 καταστήματα ανά τη χώρα αρκετά εκ των οποίων βρίσκονται στα νησιά. Η GINKGO ΕΠΕ πέρυσι πραγματοποίησε πωλήσεις 4,187 εκατ. ευρώ από 3,344 εκατ. ευρώ το 2021 και κέρδη 330.280 ευρώ από ζημιές 254.331 ευρώ το 2021. Αντικείμενο της GINKGO είναι η εισαγωγή, διάθεση και πώληση στην Ελλάδα των καλλυντικών προϊόντων, καθώς και πάσης φύσεως αξεσουάρ της The Body Shop και η χονδρική και λιανική πώληση καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού του εμπορικού σήματος «The Body Shop» ως και η χονδρική και λιανική πώληση καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού του εμπορικού σήματος «The Body Shop» μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος. Η GINKGO έχει δικαίωμα να δίνει την έγκριση της για ίδρυση ανά την Ελλάδα, καταστημάτων λιανικής πωλήσεως προϊόντων Body Shop.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: