Άλλο ένα πτωτικό τρίμηνο για τα iPads προβλέπουν οι αναλυτές

Άλλο ένα πτωτικό τρίμηνο για τα iPads προβλέπουν οι αναλυτές

Υποχώρηση των πωλήσεων iPads κατά 14% για το δεύτερο τρίμηνο του 2015, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, προβλέπουν 28 αναλυτές.

Αρνητική είναι η εκτίμηση των αναλυτών για τις πωλήσεις iPads και για το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Η επίσημη έκθεση των πωλήσεων αναμένεται την επόμενη εβδομάδα αλλά οι προβλέψεις προεξοφλούν πως οι παραγγελίες των tablets της Apple θα είναι για άλλο ένα τρίμηνο μικρότερη σε σχέση με αυτές του αντίστοιχου διαστήματος την προηγούμενη χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, οι προβλέψεις των 28 αναλυτών (18 επαγγελματίες και 10 ανεξάρτητοι) τοποθετούν της πωλήσεις των iPads για το 2ο τρίμηνο του 2015 σε ένα εύρος από 12 έως 16,35 εκατομμύρια κομμάτια. Ο μέσος όρος των προβλέψεων των 28 αναλυτών βρίσκεται στις 14,1 εκατομμύρια πωλήσεις.

Οι πωλήσεις iPads το αντίστοιχο διάστημα του 2014 έφτασαν στα 16,4 εκατομμύρια κομμάτια. Κάτι που σημαίνει πως η πρόβλεψη των αναλυτών τοποθετεί κατά 2 εκατομμύρια κομμάτια χαμηλότερα τις πωλήσεις (πτώση 14,2%).

Ωστόσο τα νέα δεν είναι τόσο άσχημα όσο ακούγονται.

Πρώτον, διότι ακόμα και αν επιβεβαιωθεί η πτώση, θα έρθει μετά από μια εκτόξευση των πωλήσεων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους στα 21,4 εκατομμύρια κομμάτια, την τρίτη καλύτερη επίδοση τριμήνου στα 5 τελευταία χρόνια. Και κυρίως, διότι η παγκόσμια τάση στην αγορά των tablets για το 2015 αναμένεται να είναι αρνητική σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η έκθεση των κερδών της Apple για το δεύτερο τρίμηνο του 2015 θα ανακοινωθεί μετά το κλείσιμο των αγορών στις 27 Απριλίου.