Άλμπερτ Μπουρλά (Pfizer): Ώρες μετά την έγκριση θα αρχίσει η διανομή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Άλμπερτ Μπουρλά (Pfizer): Ώρες μετά την έγκριση θα αρχίσει η διανομή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού
epa06469735 Albert Bourla, CEO Pfizer, speaks during the 48th annual meeting of the World Economic Forum, WEF, in Davos, Switzerland, 24 January 2018. The meeting brings together enterpreneurs, scientists, chief executive and political leaders in Davos January 23 to 26. EPA/GIAN EHRENZELLER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer δήλωσε ότι έχουν ήδη παραχθεί πάνω από 20 εκατ. δόσεις του εμβολίου.

Ζήτημα λίγων ωρών θα είναι να αρχίσει η διανομή του εμβολίου της Pfizer από τη στιγμή που θα εγκριθεί. Αυτό αποκάλυψε ο επικεφαλής του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer σε συνέντευξή του στο Sky news, προσθέτοντας ότι ήδη έχουν παραχθεί πάνω από 20 εκατομμύρια δόσεις και η παραγωγή συνεχίζεται.

Η Pfizer είναι έτοιμη να στείλει δόσεις του εμβολίου COVID-19 «εντός ωρών» από τη λήψη της επίσημης έγκρισης, σύμφωνα με όσα είπε στο Sky News ο CEO της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο Μπουρλά δήλωσε ότι η εταιρεία του θα υποβάλει αίτηση για άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο «πολύ, πολύ σύντομα – μέσα σε λίγες μέρες» και θα ξεκινήσει άμεσα να στέλνει τις πρώτες από τις 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που έχουν ήδη γίνει.