Άλμπερτ Μπουρλά: Ρευστοποίησε το 62% των μετοχών της Pfizer την ημέρα της ανακοίνωσης για το εμβόλιο

Άλμπερτ Μπουρλά: Ρευστοποίησε το 62% των μετοχών της Pfizer την ημέρα της ανακοίνωσης για το εμβόλιο
epa06469739 Albert Bourla, CEO Pfizer, speaks during the 48th annual meeting of the World Economic Forum, WEF, in Davos, Switzerland, 24 January 2018. The meeting brings together enterpreneurs, scientists, chief executive and political leaders in Davos January 23 to 26. EPA/GIAN EHRENZELLER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Έλληνας CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ρευστοποίησε το 62% των μετοχών του στην εταιρεία, συνολικού ύψους 5,6 εκατ. δολαρίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, υπέβαλε αίτημα να πουλήσει μετοχές της εταιρείας του, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, την ημέρα που ο φαρμακευτικός κολοσσός ανακοίνωσε τα θετικά στοιχεία για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει σε συνεργασία με τη γερμανική BionTech, σύμφωνα με το CNN.

Η μετοχή της εταιρείας πήρε την ανιούσα όταν οι Pfizer και BioNtech ανακοίνωσαν ότι, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, το εμβόλιό τους είναι αποτελεσματικό κατά περισσότερο από 90%.

Η συναλλαγή ήταν μέρος ενός τακτικού προγράμματος του Μπουρλά για περιοδικές πωλήσεις μετοχών της Pfizer.

Σύμφωνα με το CNN, o Μπουρλά πούλησε 132.508 μετοχές της Pfizer στα 41,94 δολάρια, που αντιστοιχεί  σε έσοδα σχεδόν 5,6 εκατ. δολαρίων.

Εκπρόσωπος της Pfizer ανέφερε σε email της στο CNN Business ότι η συναλλαγή έλαβε χώρα διότι οι μετοχές της εταιρείας έφτασαν σε μια προκαθορισμένη τιμή που είχε οριστεί από τον Μπουρλά στις 19 Αυγούστου.

Όταν ρωτήθηκε εάν η Pfizer και ο Μπουρλά σκέφτηκαν να ακυρώσουν την πώληση μετοχών, ώστε να μην δοθεί η εντύπωση ότι ο Μπουρλά «εξαργυρώνει» τα καλά νέα, η εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «αυτά είναι προκαθορισμένα σχέδια τα οποία διαχειρίζεται τρίτος διαχειριστής μετοχών».

Ένα άλλο στέλεχος της Pfizer, η εκτελεστική αντιπρόεδρος Sally Susman, επίσης πούλησε μετοχές τη Δευτέρα στο πλαίσιο προκαθορισμένου σχεδίου. Συγκεκριμένα, πούλησε 43.662 μετοχές στην ίδια τιμή με τον Μπουρλά, των 41,94 δολαρίων, με συνολική αξία συναλλαγής που ξεπέρασε τα 1.8 εκατ. δολάρια.