Alpha Bank: Στα 4 λεπτά η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών

Alpha Bank: Στα 4 λεπτά η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών

Το ποσοστό του ΤΧΣ στο νέο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank διαμορφώνεται περί το 20%.

H Αlpha Bank ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της άντλησης κεφαλαίων 1.553 εκατ. ευρώ διά της προσφοράς νέων κοινών μετοχών εκδόσεώς της προς ειδικούς και άλλους επιλέξιμους επενδυτές, ως αποτέλεσμα της ισχυρής ζητήσεως από θεσμικούς επενδυτές.

Με δεδομένη την πλήρη κάλυψη των ΑΜΚ από ιδιώτες, το ποσοστό του ΤΧΣ στο νέο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank διαμορφώνεται περί το 20%.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας όρισε την τιμή διαθέσεως σε 0,04 ευρώ ανά νέα μετοχή ή 2,00 ευρώ ανά νέα μετοχή μετά τη συνένωση (reverse split) των υφισταμένων μετοχών της με αναλογία 50 προς 1).

Η εν λόγω προσφορά, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Ασκήσεως ∆ιαχειρίσεως Παθητικού, ολοκληρώνει το Σχέδιο Κεφαλαιακής Ενισχύσεως της Τραπέζης, με την κάλυψη αποκλειστικά από ιδιώτες επενδυτές των συνολικών κεφαλαιακών αναγκών ποσού 2.563 εκατ. ευρώ, όπως αυτές προσδιορίσθηκαν υπό το ∆υσμενές Σενάριο κατά τη Συνολική Αξιολόγηση από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (ΕΕΜ).

Η Alpha Bank έχει συνάψει σύμβαση αναδοχής, η οποία τίθεται εν ισχύι με την οριστικοποίηση της τιμής και της τελικής κατανομής των νέων μετοχών προς τους επενδυτές και κατόπιν της επιβεβαιώσεως από το Euro Working Group ότι οι προϋποθέσεις για την απελευθέρωση των κεφαλαίων του προγράμματος που αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα έχουν πληρωθεί, ως αναμένεται, έως και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015. Η Alpha Bank θα ενημερώσει προσηκόντως το επενδυτικό κοινό για το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα πιστώσεως των νέων μετοχών.

Οι Citigroup Global Markets Limited και J.P. Morgan Securities plc ενεργούν ως Joint Global Coordinators και, από κοινού με την Barclays Bank PLC, ως Joint Bookrunners. Οι BNP PARIBAS, COMMERZBANK, Nomura International plc και Keefe, Bruyette & Woods της εταιρίας Stifel Company ενεργούν ως Co-Lead Managers. Οι Alpha Finance, Axia Ventures Group και η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος ενεργούν ως Σύμβουλοι της Alpha Bank.