Aluminco: Επενδύει 20 εκατ. ευρώ στη Doral και «κλείνει το μάτι» σε επενδυτή

Aluminco: Επενδύει 20 εκατ. ευρώ στη Doral και «κλείνει το μάτι» σε επενδυτή
Το «παράθυρο ευκαιρίας» στη Θεσσαλονίκη, η ζήτηση από τον κατασκευαστικό κλάδο και ο στόχος για μεγαλύτερη εξωστρέφεια.

Ανοιχτή για συζητήσεις με δυνητικό επενδυτή φέρεται να είναι η διοίκηση της Aluminco, που ανακοίνωσε την εξαγορά του εργοστασίου της ιστορικής Doral έναντι 9 εκατ. ευρώ και σχεδιάζει επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ στα επόμενα 5-6 χρόνια με στόχο να δημιουργήσει υποδομές ανάλογες των Οινοφύτων για την παραγωγή «πράσινου» αλουμινίου.

Η εταιρεία διέθεσε ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό για την εξαγορά ενώ σχεδιάζει να αξιοποιήσει τυχόν ευκαιρίες που θα προκύψουν για ένταξη μελλοντικών επενδύσεων στους μηχανισμούς του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η οικογενειακή επιχείρηση, που έχει εδραιώσει τη θέση της στην ελληνική αγορά στα 40 χρόνια της δραστηριότητάς της (με μερίδιο στα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου άνω του 15%), αξιοποιεί τη Θεσσαλονίκη ως εφαλτήριο για ενίσχυση των εξαγωγών της. Όπως ανέφερε ο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aluminco, Αργύρης Καρράς, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για τις εξελίξεις στην εταιρεία, η συγκυρία είναι ευνοϊκή εν μέσω επενδύσεων στη συμπρωτεύουσα από διεθνείς κολλοσούς. Ενόψει δε της ανάπτυξης έργων υποδομών που θα αναβαθμίσουν την ευρύτερη περιοχή, δημιουργείται δυναμική στον κλάδο κατασκευών.

Πρόκειται για εγκατάσταση 38.000 τμ. στο Καλοχώρι, μόλις 4 χλμ. από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και 9 χλμ. από τον Λευκό Πύργο, με τεχνογνωσία και ποιοτικές προδιαγραφές στα προφίλ αλουμινίου. Το εργοστάσιο θα εξοπλιστεί με εξελιγμένες γραμμές διέλασης, κάθετη μονάδα ηλεκτροστατικής βαφής, μηχανήματα επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου, γραμμές θερμομονωτικών και μονάδα διαχείρισης αποβλήτων. Με την ένταξή του στο δυναμικό της Aluminco θα δώσει ώθηση στην παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας συνεισφέροντας στην στρατηγική της για διασύνδεση με τις αγορές των Βαλκανίων και της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης ενισχύοντας την εξαγωγική της δραστηριότητα. Σχεδιάζει ενίσχυση της γκάμας της με συστήματα αλουμινίου υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Για το «παράθυρο»ευκαιρίας που αξιοποιεί η ελληνική εταιρεία μίλησε ο κ. Καρράς, που τόνισε ότι στοχεύει να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη, λόγω και της γεωγραφικής θέσης των γραμμών παραγωγής της εταιρείας, σε πύλη εξαγωγών για την οικογενειακή εταιρεία. Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ευκαιρίες που προκύπτουν μέσα στην κρίση για εξαγορές και συμμαχίες εταιρειών σε μεγάλα σχήματα, σημείωσε ότι η ομάδα των μετόχων είναι ανοιχτή για συζητήσεις με δυνητικό στρατηγικό επενδυτή αρκεί να προκύψει κάποια αξιόλογη πρόταση.

Η διοίκηση της Aluminco σχεδιάζει να επενδύσει σε εξελιγμένες τεχνολογίες και καθετοποιημένη παραγωγή, με υποδομές για διαχείριση αποβλήτων και εξοικονόμηση ενέργειας. Όπως είπε ο κ. Καρράς στόχος είναι να γίνει μια επιχείρηση “κόσμημα” στη Θεσσαλονίκη αλλά και ευρύτερα στην Ανατολική Ευρώπη. Εξάλλου, με την νέα, τέταρτη γραμμή διέλασης που ετοιμάζει, η Αluminco αποκτά συνολική δυναμικότητα τονάζ 35.000 τόνους ετησίως. Το κόστος επένδυσης στην Doral θα φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ ενώ θα προσθέσει 7.000 τόνους ή 25% αύξηση παραγωγής δημιουργώντας 120 νέες θέσεις εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Η επένδυση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων που έχει υλοποιήσει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ανάπτυξη του οικονομικού της αποτυπώματος με ταυτόχρονη στροφή στην πράσινη και κυκλική οικονομία με την υιοθέτηση κριτηρίων ESG.

Τα μεγέθη

Σημειώνεται επίσης ότι η διαταρραχή στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, οι ελλείψεις πρώτων υλών και τα αυξημένα κόστη ενέργειας οδήγησαν τη διοίκηση της Aluminco σε αυξήσεις τιμών στα τελικά προϊόντα αλλά εκτιμά ότι αυτή η τάση δεν θα έχει συνέχεια. Το 2021 η εταιρεία βλέπει τις πωλήσεις της να αναπτύσσονται με ρυθμό 35% και εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών θα κλείσει στα 56 εκατ. ευρώ με 5,5 εκατ. ευρώ EBΙTDA. Σημειώνεται τέλος ότι η νέα επένδυση θα ενεργοποιηθεί σε λίγους μήνες αλλά οι επενδύσεις που δρομολογούνται δεν προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί πριν το 2025.