Η Amazon ανοίγει την πόρτα στην κινητή τηλεφωνία

Η Amazon ανοίγει την πόρτα στην κινητή τηλεφωνία
Photo:

Οι αναλυτές θεωρούν πως η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος θα είναι η επόμενη που θα ακολουθήσει τα βήματα της Google.

Μπορεί η Amazon να δημιουργήσει τη δική της ασύρματη υπηρεσία για να προσφέρει στους πελάτες της κινητή τηλεφωνία και internet; Σύμφωνα την εταιρεία αναλύσεων Macquarie Research, η απάντηση είναι «φυσικά και μπορεί».

Η πρόβλεψη της Macquarie Research έρχεται μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Google, από την Βαρκελώνη και το World Mobile Congress, για την είσοδό της στον τομέα των παρόχων ασύρματων επικοινωνιών. Οι αναλυτές της Macquarie Research προχωρούν στην πρόβλεψη πως η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος διαδικτυακός «κολοσσός» που θα λειτουργήσει ως Mobile Virtual Network Operator (MVNO), προσφέροντας το δικό της δίκτυο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στους πελάτες της.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να προσδώσει ακόμα μεγαλύτερο βάθος στις συνδρομητικές υπηρεσίες της εταιρείας.

Το 2012, άλλωστε, η Amazon είχε λειτουργήσει ως MVNO στην Ιαπωνία, προσφέροντας προπληρωμένες ασύρματες υπηρεσίες στην ασιατική χώρα. Την ίδια περίοδο προσέφερε δωρεάν υπηρεσίες λήψης περιεχομένου για το e-book Kindle σε όλο τον κόσμο, λειτουργώντας ανεπίσημα ως ένας παγκόσμιος MVNO.

Η εμπειρία, όπως είναι φανερό, υπάρχει ήδη για την εταιρεία. Αν, μάλιστα, ληφθούν υπόψη και οι πληροφορίες που είδαν το φως στο VentureBeat τον Ιανουάριο του 2015, σχετικά με συζητήσεις γύρω από μια κάθοδο της Amazon στον τομέα των παροχών δικτύου, τότε η πρόβλεψη της Macquarie Research δεν αποκλείεται να γίνει σύντομα πραγματικότητα.