Ανακαλύπτοντας ξανά την Αθήνα

Ανακαλύπτοντας ξανά την Αθήνα

Το Discover Greece έβαλε στόχο να αναδείξει την Αθήνα ως «city break» προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.

Να γνωρίσουμε τις ομορφιές της Αθήνας μας προσκαλεί η νέα καμπάνια της Marketing Greece, μέσω της οποίας επιχειρείται η ανάδειξη της πόλης ως «city break» προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου. Τον περασμένο Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η παρουσίαση μιας μελετημένης καμπάνιας, στόχος της οποίας ήταν η ισχυροποίηση της εικόνας της Αθήνας, ακολουθώντας σχετικές προωθητικές ενέργειες του παρελθόντος.

Από το «Perhaps you are an Athenian too», το σλόγκαν εξελίχθηκε στο «I’am an Aθenian too». Όπως εξηγεί στο Fortune o γενικός διευθυντής της Marketing Greece Ιωσήφ Πάρσαλης, η Αθήνα έχει μπει ξανά στον χάρτη ως δημοφιλής προορισμός και όχι ως αμιγώς «stop by» προορισμός. «Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως κατεγράφη αύξηση 29%-30% στις αφίξεις τουριστών από Ευρώπη και Αμερική. Είναι ένας city break προορισμός όπου μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, πέρα από το πολιτιστικό στοιχείο που τον χαρακτηρίζει. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές προτάσεις για να απολαύσει κανείς στην Αθήνα. Επίσης, πρόκειται για μια πόλη που βρίσκεται πολύ κοντά στη θάλασσα. Χάρη στην τοποθεσία της, μπορεί άνετα να αναδειχθεί σε urban sun & beach προορισμό. Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε περισσότερο το νεανικό κοινό και εκεί είναι που εστιάζει η νέα καμπάνια μας».

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της νέας καμπάνιας, δόθηκε η δυνατότητα προβολής και συγκέντρωσης αυθεντικού – βιωματικού περιεχομένου από ανθρώπους που έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα και θέλουν να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους με το ευρύ κοινό, στο site του Discover Greece . Η καινοτομία του συγκεκριμένου ιστοτόπου συνίσταται στο ότι είναι εμπλουτισμένος με ένα ειδικό mobile application, ενώ για τη δημιουργία του έχουν επιστρατευτεί έμπειροι προγραμματιστές εικόνας και βίντεο.

Η ιστοσελίδα είναι αυτήν τη στιγμή διαθέσιμη σε πέντε γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ρωσικά), ενώ στα άμεσα σχέδια της ομάδας του Discover Greece είναι η έκδοσή της και σε άλλες γλώσσες. «Από τους πρώτους μήνες που βγήκε το site στον αέρα ξεπέρασε τις 1.000.000 επισκέψεις. Η αποδοχή ήταν μεγάλη, λαμβάνοντας υπόψη πως μιλάμε για έναν ιστότοπο που παρουσιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και δεν έχει κλείσει ούτε έναν χρόνο λειτουργίας. Το 40% των χρηστών προέρχεται από τις κύριες αγορές, ένα 30% από την υπόλοιπη Ευρώπη και το εναπομείναν 30% από διάφορες χώρες του κόσμου».

Η χρονική περίοδος παρουσίασης της καμπάνιας σαφώς και δεν είναι τυχαία. Λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της επιτυχημένης καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν και της χειμερινής, που την ακολουθεί. Όπως τονίζει ο Ιωσήφ Πάρσαλης, «το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει επισκέπτες και τις τέσσερις εποχές του χρόνου».

Από έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της Marketing Greece προκύπτει πως το 92% των ανθρώπων που επισκέφτηκαν τη χώρα για τις διακοπές τους θα τη σύστηναν ανεπιφύλακτα και σε τρίτους. Επιπρόσθετα, για πρώτη φορά καταρτίστηκε ένας δείκτης ικανοποίησης, σύμφωνα με τον οποίο η Αθήνα βρίσκεται, ως προς τις ξενοδοχειακές υποδομές της στα ίδια επίπεδα με τη Βαρκελώνη και την Κωνσταντινούπολη και λίγο υψηλότερα σε σχέση με τη Ρώμη.

Και επειδή όλοι μιλούν για την ανάγκη στόχευσης προς τον ποιοτικό τουρισμό, η Marketing Greece εξασφάλισε την επίσκεψη επιτελείου από την εκπομπή «Inside Luxury Travel», που έχει ως στόχο την προσέλκυση τουριστών από ανώτερα οικονομικά στρώματα.

Χάρη σε ένα ωριαίο αφιέρωμα που θα προβληθεί σε 122 χώρες με παρουσιαστή και παραγωγό τον Varun Sharma, εκτιμάται πως θα ενδυναμωθεί το προφίλ της Αθήνας ως luxury προορισμού.

Διαβάστε ακόμη: 

Γιατί η Αθήνα είναι το «Next Big Thing»