«Ανάσταση» στα καταστήματα από τον πασχαλινό τζίρο

«Ανάσταση» στα καταστήματα από τον πασχαλινό τζίρο

Υποχώρηση του κόστους του πασχαλινού τραπεζιού κατά 1,8% και μικρή άνοδος 1% - 1,2% στο φετινό πασχαλινό τζίρο δείχνουν  τα στοιχεία της ΕΣΕΕ.

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η υποχώρηση του κόστους του πασχαλινού τραπεζιού κατά 1,8% και η μικρή άνοδος της τάξεως του 1% – 1,2% που φαίνεται να σημείωσε ο φετινός πασχαλινός εορταστικός τζίρος στα καταστήματα λιανικής, συνιστούν ενδείξεις οριακής βελτίωσης της εικόνας της αγοράς και της κατανάλωσης».

Αυτό αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του για το φετινό πασχαλινό τζίρο ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης.

Ο ίδιος συνεχίζει ότι: «Οι πρώτες εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ/ΕΣΕΕ) για τόνωση των πωλήσεων εδράζονται τόσο στην ετήσια καταγεγραμμένη αύξηση κατά 0,9% του δείκτη κύκλου εργασιών, όσο και στις θετικές προοπτικές του τρέχοντος έτους. Εντούτοις και επειδή το 2018 αποτελεί ένα έτος καμπής για την ελληνική οικονομία, πρέπει να γίνει σαφές πως η ανοδική πορεία των οικονομικών δεικτών πρέπει να συμβαδίζει με τη βελτίωση της πραγματικής οικονομίας για την τόνωση του εγχώριου επιχειρείν. Γενικά, η πασχαλινή αγορά ήταν περιορισμένη σε χρόνο και χρήμα, μικρή σε διάρκεια και τζίρο, αλλά πολύ σημαντική για το λιανικό εμπόριο. Η έρευνα του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ μπορεί να σημειώνει οριακή μείωση (-1,8%) στις τιμές του πασχαλινού τραπεζιού και μία σταθεροποίηση στον τζίρο (+1,2%) της πασχαλινής αγοράς φέτος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι αρκετό για εμπόρους και καταναλωτές».