Αναθεωρημένο προϋπολογισμό για το 2019 με δημόσιο έλλειμμα στο 2,04% έστειλε η Ρώμη στις Βρυξέλλες

Αναθεωρημένο προϋπολογισμό για το 2019 με δημόσιο έλλειμμα στο 2,04% έστειλε η Ρώμη στις Βρυξέλλες

Η ιταλική κυβέρνηση διαρρέει πως συνεχίζεται ο διάλογος με την Κομισιόν με στόχο την επισημοποίηση της σχετικής συμφωνίας.

Η κυβέρνηση Κόντε απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνοπτικό πίνακα με το δημόσιο έλλειμμα του 2019 στο 2,04% και σειρά αλλαγών στα μέτρα του προϋπολογισμού, όπως άφησε να διαρρεύσει το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, διαρρέει ότι ο σχετικός διάλογος συνεχίζεται, με στόχο την επισημοποίηση της σχετικής συμφωνίας, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Η νέα πρόκληση αφορά τη διακυβέρνηση της χώρας και την κερδίζουμε, διότι δίνουμε μάχη έχοντας στην καρδιά και στο μυαλό μας το όνειρο της αλλαγής», έγραψε στο Facebook o αρχηγός του κινήματος Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Ελπίζω η όλη υπόθεση να έχει κλείσει και στις Βρυξέλλες να υπάρχει λογική, όχι παιδιά πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Κάναμε ότι έπρεπε, αν μας ζητήσουν και άλλες περικοπές, θα πούμε όχι», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι.

Ο κρατικός προϋπολογισμός, με τις σχετικές αλλαγές, αναμένεται να αρχίσει να ψηφίζεται από την Ολομέλεια της ιταλικής γερουσίας, την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ