Αναβάθμιση των ελληνικών μετοχών σε overweight από την JP Morgan

Αναβάθμιση των ελληνικών μετοχών σε overweight από την JP Morgan
epa08937083 (FILE) - A view of the offices of the bank JPMorgan Chase in New York, New York, USA, 16 January 2020 (reissued 14 January 2021). JPMorgan Chase is to release their 4th quarter 2020 earnings on 15 January 2021. EPA/JUSTIN LANE *** Local Caption *** 55774120 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έρχεται re-rating επί του συνόλου της χρηματιστηριακής αγοράς, αναφέρει η επενδυτική τράπεζα.

Στην αναβάθμιση των ελληνικών μετοχών σε overweight από neutral προχώρησε η JP Morgan, σημειώνοντας ότι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών και την επερχόμενη επενδυτική βαθμίδα υπάρχουν σημαντικά περιθώρια θετικών re-rating για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Η επενδυτική τράπεζα υπογραμμίζει ότι η ελληνική αγορά μετοχών βρίσκεται ακόμη σε πολύ χαμηλό επίπεδο υποεκτίμησης, που φτάνει το 49% σε σύγκριση με τις υπόλοιπες αναδυόμενες αγορές, ενώ η ελληνική οικονομία παραμένει σε πολύ ισχυρότερη αναπτυξιακή τροχιά σε σύγκριση με την υπόλοιπη ευρωζώνη εξαιτίας της τεράστιας μείωσης της αξίας της εγχώριας χρηματαγοράς μετά την χρεοκοπία του 2010.

Σύμφωνα με την JP Morgan οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων κινούνται σε πολύ καλύτερα επίπεδα από αυτές των ιταλικών, ενώ οι δείκτες απόδοσης ιδίων κεφαλαίων ROE των ελληνικών τραπεζών είναι υψηλότεροι από εκείνους των ευρωπαϊκών τραπεζών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τράπεζα προβλέπει ότι η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε επδνυτική βαθμίδα θα γίνει φέτος, και τα εκλογικά αποτελέσματα του Ιουνίου έχουν ουσιαστικά εκμηδενίσει τους κινδύνους αστάθειας.

Για την πορεία της οικονομίας, τέλος, η JP Morgan προβλέπει για φέτος ανάπτυξης τηςτάξης του 2%, έναντι 0,6% για την Ευρωζώνη, και σημειώνει ότι εφόσον οι μεταρρυθμίσεις προχωρήσουν τότε θα υποστηριχτεί το re-rating των αποτιμήσεων των ελληνικών μετοχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ανεβάζει τις τιμές – στόχους των ελληνικών τραπεζών η JP Morgan – Top 10 picks η Alpha Bank