Αναζητείται ο Χριστόδουλος Ξηρός

Αναζητείται ο Χριστόδουλος Ξηρός

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές μετά την εξαφάνιση του καταδικασμένου μέλους της «17 Νοέμβρη».

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, καταδικασμένου μέλους της «17 Νοέμβρη», ο οποίος απέδρασε χθες εκμεταλλευόμενος άδεια που του δόθηκε από τις φυλακές.

Ο καταζητούμενος είχε λάβει από τις φυλακές την όγδοη κατά σειρά άδεια εννέα ημερών, από την 1/1/2014. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση οι άδειες χορηγούνταν με τον όρο να παρουσιάζεται κάθε μέρα στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής. Εκεί είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής, γιατί εκεί βρίσκεται το σπίτι της αδελφής του.

Διαβάστε ακόμη: Υπάρχει ζωή µετά το χρέος;

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία σε όλες τις άδειες μέχρι τώρα, ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν τυπικότατος και επέστρεφε πάντα στις φυλακές, ενώ το ίδιο έκανε και με την τελευταία άδεια μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου.

Χθες, όμως, δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας, ως όφειλε και αυτό σήμανε την κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, με την κατηγορία της παραβίασης άδειας κρατουμένου.

Για «πολιτική απόδραση» που είναι «συνεπής με την πολιτική του δράση και τις απόψεις του για την ελευθερία» έκανε λόγο ο συνήγορος του Χριστόδουλου Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αναφερόμενος στη μη εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα, ενώ βρίσκεται σε άδεια.

«Ήταν συνεπής με τα πιστεύω του», συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στο ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα». Υπογράμμισε, ωστόσο, πως δεν έχει επικοινωνήσει με τον πελάτη του και πως δεν γνώριζε τις προθέσεις του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ