Ανδρεάδης: Βαριά σύννεφα στην τουριστική βιομηχανία

Ανδρεάδης: Βαριά σύννεφα στην τουριστική βιομηχανία

Αιχμές από τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ για το μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών.

Την προστασία της τουριστικής βιομηχανίας, μέσω της ομαλής διαχείρισης των πολιτικών εξελίξεων, ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρεάδης, σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΤΕ, αφού έκανε λόγο για βαριά σύννεφα στην τουριστική βιομηχανία, ως απόρροια των πολιτικών εξελίξεων, σημείωσε ότι αυτές επηρεάζουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και τόνισε ότι ο τουρισμός δεν έχει κομματικό χρώμα και χρειάζεται συνεννόηση.

Ο κ. Ανδρεάδης υπογράμμισε ότι εάν συνεχιστεί το κλίμα αβεβαιότητας θα επηρεαστεί και το τελευταίο ανάχωμα της ελληνικής οικονομίας που είναι ο τουρισμός.

Σε ό,τι αφορά στη ροή των κρατήσεων στην Ελλάδα, ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε ότι παρατηρείται ανακοπή της ροής των κρατήσεων κατά 50% συγκριτικά με δέκα μέρες πριν και πρόσθεσε ότι καταγράφεται μια αρνητική δυναμική του ελληνικού τουρισμού σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Την ίδια στιγμή ο σχεδιασμός πτήσεων προς την Ελλάδα μετατίθενται για το μέλλον, από τις αεροπορικές εταιρίες.

Συνολικά πάντως μέχρι στιγμής παρατηρείται αύξηση 10 – 15% στις προκρατήσεις.

Ο κ. Ανδρεάδης καταλόγισε πρόθεση σε διεθνή ΜΜΕ και κύκλους της αγοράς σχετικά με το μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, με στόχο να πληγεί η τουριστική εικόνα της χώρας και να ευνοηθούν άλλοι τουριστικοί προορισμοί.

Επίσης τόνισε ότι τίθενται σε αμφιβολία τα ευρωπαϊκά κεκτημένα της χώρας καθώς το πολιτικό σύστημα δεν έχει εξασφαλίσει την ομαλή διαχείριση της κρίσης, και ότι φέρει βαθιά ευθύνη και πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.