Ανεπηρέαστα από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τα ευρωπαϊκά ομόλογα – Πίεση για το ευρώ

Ανεπηρέαστα από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τα ευρωπαϊκά ομόλογα – Πίεση για το ευρώ
The EU members disagree about Eurobonds because of the corona crisis | usage worldwide (Photo by Dwi Anoraganingrum/Geisler-Fotop / Geisler-Fotopress / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφάνισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. Η ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ (αυξήθηκε 8,3% τον Αύγουστο) η οποία όπως εκτιμάται πιέζει την Fed για γενναίες αυξήσεις των επιτοκίων της, δεν «άγγιξε» τα ευρωπαϊκά ομόλογα. Οι εξελίξεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού προκάλεσαν ωστόσο πιέσεις στο ευρώ, με αποτέλεσμα να χάσει αρκετά από τα κέρδη των προηγούμενων ημερών.

Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 54 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 32 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,20% από 4,26% χθες έναντι 1,71% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,49% από 2,58% που έκλεισε χθες. Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ με το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,001 δολάρια από τα 1,0119 δολ΄σρισ που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0175 δολάρια.