Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Evergrande – Υπό περιορισμό ο πρόεδρος Χούι Κα Γιαν

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Evergrande – Υπό περιορισμό ο πρόεδρος Χούι Κα Γιαν
--FILE--A Chinese netizen browses the website of China Evergrande Group on his computer in Ji'nan city, east China's Shandong province, 5 August 2016. China Evergrande Group agreed to buy a controlling stake in an automotive battery maker, increasing the property development company's strategic bet on the electric vehicle market. Hong Kong-listed Evergrande Health Industry Group Ltd., a wholly owned subsidiary of Evergrande, will acquire a 58.07% stake in Shanghai CENAT New Energy for 1.06 billion yuan ($155.8 million), China's third-largest property developer said Thursday. Shanghai CENAT produces lithium-ion batteries for vehicles. (Photo by Da qing / Imaginechina / Imaginechina via AFP) Photo: AFP
Υπενθυμίζεται πως ο Χούι συνελήφθη από την κινεζική αστυνομία

Σε αναστολή διαπραγμάτευσης ετέθη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ η μετοχή του κινεζικού developer Evergrande, όπως ανακοίνωσε η καθ’ ύλην αρμόδια ρυθμιστική αρχή. 

Σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, αφορμή για αυτή την απόφαση στάθηκε το γεγονός ότι ο Χούι Κα Γιαν, δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων έχει τεθεί υπό περιορισμό.

Υπενθυμίζεται πως ο Χούι συνελήφθη από την κινεζική αστυνομία νωρίτερα αυτό τον μήνα και παρακολουθείται σε καθορισμένη τοποθεσία. 

Δεν είναι σαφές γιατί ο Χούι τελεί υπό τη λεγόμενη «οικιακή επιτήρηση», ένα είδος αστυνομικής δράσης που υπολείπεται της επίσημης κράτησης ή σύλληψης και δεν σημαίνει απαταιτήτως ότι ο Χούι θα κατηγορηθεί για κάποιο έγκλημα ή αδίκημα. Ωστόσο, το μέτρο σημαίνει ότι δεν μπορεί να φύγει από την τοποθεσία, να συναντηθεί ή να επικοινωνήσει με άλλους χωρίς έγκριση, βάσει του νόμου περί ποινικής δικονομίας της Κίνας.

Τα διαβατήρια και τα δελτία ταυτότητας παραδίδονται σε αυτή την περίπτωση στην αστυνομία, ωστόσο η διαδικασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους έξι μήνες, σύμφωνα με το νόμο.

Η μετοχή της εταιρείες την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έκλεισε στα 32 cents του Χονγκ Κονγκ. Δεν είναι η πρώτη φορά που η διαπραγμάτευση της μετοχής Evergrande αναστέλλεται. Η διαπραγμάτευση ανεστάλη τον Μάρτιο του περασμένου έτους και επανήλθε  στις 28 Αυγούστου, μετά από παύση 17 μηνών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: