Το ChatGPT «ζήλεψε» Alexa και Siri – Θα μπορεί να «μιλά» με 5 διαφορετικές φωνές

Το ChatGPT «ζήλεψε» Alexa και Siri – Θα μπορεί να «μιλά» με 5 διαφορετικές φωνές
Photo illustration showing ChatGPT and OpenAI research laboratory logo and inscription at a mobile phone smartphone screen with a blurry background. Open AI is an app using artificial intelligence technology. Italy is the first European country to ban and block the robot Chat GPT application and website. ChatGPT is an artificial-intelligence (AI) chatbot developed by OpenAI and launched in November 2022 using reinforcement learning techniques both from machine and human feedback. Amsterdam, the Netherlands on April 1, 2023 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Οι χρήστες θα μπορούν να διαλέγουν στην εφαρμογή μια φωνή από 5 διαφορετικούς «χαρακτήρες» με ονόματα όπως Juniper, Breeze και Ember.

Η OpenAI ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό για το ChatGPT, που θα δίνει τη δυνατότητα στο chatbot τεχνητής νοημοσύνης να ανταποκρίνεται σε ερωτήσεις με δική του ομιλία.

Μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες, οι χρήστες θα μπορούν να διαλέγουν στην εφαρμογή μια φωνή από 5 διαφορετικούς «χαρακτήρες» με ονόματα όπως Juniper, Breeze και Ember.

Στη συνέχεια, το ChatGPT θα παράγει ήχο του κειμένου που δημιουργεί με αυτή τη φωνή, για παράδειγμα, διαβάζοντας δυνατά ένα παραμύθι που έχει δημιουργήσει η τεχνητή νοημοσύνη. Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη για όσους είναι συνδρομητές της υπηρεσίας ChatGPT Plus της OpenAI, αξίας 20 δολαρίων το μήνα και σε εταιρικούς χρήστες, μετέδωσε το Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η OpenAI κυκλοφόρησε την εφαρμογή ChatGPT τον Μάιο και προσφέρει ήδη τη δυνατότητα μετατροπής φωνής σε κείμενο που επιτρέπει στους χρήστες να μιλούν στο boy. Η προσθήκη μιας δυνατότητας ηχητικής απάντησης θα μπορούσε να δημιουργήσει την αίσθηση ότι χρήστες έχουν μια πιο ανθρώπινη συνομιλία. Οι φωνές του ChatGPT ακούγονται αρκετά ανθρώπινες (αν και μια προσεκτική ακρόαση αποκαλύπτει έναν ρομποτικό μονότονο τόνο).

Τα αιτήματα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το να ζητάτε από το πρόγραμμα να μιλήσει για την ιστορία της Disneyland ενώ οδηγείτε στο θεματικό της πάρκο ή να ζητάτε μια συνταγή για κοκτέιλ ενώ ψάχνετε στην κουζίνα.

Η εταιρεία ελπίζει ότι η νέα λειτουργία θα ενθαρρύνει τη χρήση του app της, φέρνοντας την σε στενότερο ανταγωνισμό με τις προσφορές προσωπικών βοηθών όπως το Assistant της Google, η Siri της Apple ή η Alexa της Amazon.

Ακόμα, η OpenAI δήλωσε επίσης ότι από τις επόμενες εβδομάδες οι χρήστες επί πληρωμή και οι χρήστες επιχειρήσεων θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα χαρακτηριστικό για το GPT-4 (ένα από τα μοντέλα AI που τροφοδοτεί το ChatGPT) για να υποβάλουν μια εικόνα και μια σχετική ερώτηση σχετικά με αυτήν. Για παράδειγμα, θα είναι δυνατό να ανεβάσετε μια φωτογραφία ροζ γυαλιών ηλίου και να ζητήσετε από το chatbot να σας προτείνει ένα ρούχο που να ταιριάζει με αυτό, ή να υποβάλετε μια φωτογραφία ενός μαθηματικού προβλήματος και να ζητήσετε βοήθεια για την επίλυσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com