Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα – Έως 31 Αυγούστου οι θερινές εκπτώσεις

Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα – Έως 31 Αυγούστου οι θερινές εκπτώσεις
Γυναίκα καθαρίζει την βιτρίνα καταστήματος στο πεζόδρομο της Ερμού , Κυριακή 27 Αυγούστου 2017. Λίγα ήταν τα ανοιχτά καταστήματα στο πεζόδρομο της Ερμού , τελευταία Κυριακή των εκπτώσεων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το ωράριο λειτουργίας που προτείνουν ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος. Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων.

Ανοικτά μπορούν να είναι σήμερα Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων από τον Εμπορικό Σύλλογο είναι 11:00 – 18:00, ενώ ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος για τα μέλη του που είναι μεγάλα καταστήματα, αλυσίδες καταστημάτων και πολυκαταστήματα προτείνει ωράριο λειτουργίας 11:00 έως 20:00. Υπενθυμίζεται ότι οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως 31 Αυγούστου.

Τα σημεία στα οποία θα πρέπει να εφιστούν την προσοχή τους οι καταναλωτές κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου, επισήμανε ο Β’ αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Νίκος Κογιουμτσής σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

Προέτρεψε τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς προκειμένου να βρουν τις καλύτερες τιμές αλλά και την πιο συμφέρουσα σχέση ποιότητας – τιμής, σημειώνοντας ότι οι εκπτώσεις στα καταστήματα φτάνουν έως και το 70%. Ο κ. Κογιουμτσής ανέφερε ακόμη ότι στα προϊόντα πρέπει να υπάρχει διπλή αναγραφόμενη τιμή – προ και μετά έκπτωσης- όπως και στο κατάστημα σήμανση για το ποσοστό της έκπτωσης (π.χ. έως 50%). Αν, δε, η έκπτωση αφορά συγκεκριμένα είδη, τότε η σχετική ταμπέλα θα πρέπει να είναι τοποθετημένη στο σημείο που βρίσκονται τα εν λόγω είδη.

Στάθηκε ακόμη στο θέμα του παρεμπορίου, τονίζοντας τόσο τις τεράστιες απώλειες για τα δημόσια ταμεία (4-5 δισ. διαφυγόντες φόροι), αλλά και τη ζημία για την αγορά, όσο και τους κινδύνους για την υγεία που μπορεί να ενέχουν προϊόντα παράνομου εμπορίου.