Ανοίγει η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης

Ανοίγει η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης

Τι ανέφερε η αρμόδια υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου – Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Σήμερα ή αύριο το αργότερο θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως ανέφερε στο επίδομα θέρμανσης εντάσσονται περισσότεροι δήμοι στο πρόγραμμα, αφετέρου αυξάνονται τα περιουσιακά κριτήρια, κάτι που σημαίνει ότι το δικαιούνται περισσότεροι πολίτες.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο της μείωσης του Φόρου Ειδικής Κατανάλωσης, είπε πως γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνοντας πως έχει υπάρξει μικρή πτώση στην τιμή του πετρελαίου και αναφέροντας χαρακτηριστικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Σχετικά με το ενδεχόμενο παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, είπε ότι, «την τελευταία στιγμή, αν χρειαστεί, αν προκύψει ανάγκη, θα υπάρξει παράταση», ενώ ερωτηθείσα για τυχόν αλλαγές στα ποσά, είπε πως εξετάζονται γενικότερα σενάρια για αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Για το επίδομα στους άνεργους νέους, στο οποίο είχε κάνει αναφορά η Υπουργός Εργασίας, δήλωσε άγνοια, ενώ για το ακατάσχετο των επιδομάτων, ξεκαθάρισε ότι είναι ζήτημα του κάθε υπουργείου που το χορηγεί, ωστόσο από σήμερα τίθεται σε αναδρομική ισχύ η μη κατάσχεση των επιδομάτων.

«Από σήμερα μπορούν να πάνε στην τράπεζα και να ζητήσουν τα χρήματα που τους έχουν κρατήσει», προέτρεψε όσους πολίτες έχουν δει τα επιδόματά τους να κατάσχονται από τις τράπεζες.

«Εξετάζουμε κι άλλους τρόπους για το πώς θα γίνονται οι κατασχέσεις», σημείωσε.