Ανυπολόγιστη καταστροφή στη Ρόδο

Ανυπολόγιστη καταστροφή στη Ρόδο

Δύο νεκρές γυναίκες και δύο αγνοούμενοι – Δείτε εικόνες και βίντεο. 

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Ρόδο χθες είχε ως αποτέλεσμα δύο γυναίκες να χάσουν τη ζωή τους. Μία 27χρονη εκπαιδευτικός εντοπίστηκε νεκρή το Σάββατο στη θαλάσσια περιοχή της Κρεμαστής, ενώ άλλη μία γυναίκα, περίπου 40 ετών, ανασύρθηκε νεκρή την Παρασκευή στην περιοχή των Μαριτσών-Παστίδας.

Ακόμη αγνοούνται άλλα δύο άτομα. Συγκεκριμένα , όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι του Σαββάτου, οι αρχές αναζητούν τα ίχνη δύο ανδρών. Πρόκειται για τον σύζυγο της 40χρονης γυναίκας, που εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή των Μαριτσών-Παστίδας. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του συζύγου, καθώς το πρωί του Σαββάτου οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες βρήκαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 53χρονου καθηγητή Αγγλικών, ο οποίος επέβαινε, μαζί με την άτυχη 27χρονη εκπαιδευτικό, σε αυτοκίνητο το οποίο παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου της Κρεμαστής. Στις έρευνες συμμετέχει ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Super Puma, άνδρες της ΕΜΑΚ, ναυαγoσωστκό σκάφος του Λιμενικού και ομάδα δυτών.

Τέλος, να σημειωθει ότι κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών μεταβαίνει σήμερα στη Ρόδο προκειμένου να καταγράψει τις καταστροφές.

1/8

Φόβοι και για περισσότερα θύματα
«Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτε σε αυτή την καταστροφή, η μια γυναίκα φυσιογνωμικά φαίνεται ξένη και κανείς δεν την αναζήτησε. Φοβάμαι ότι…υπάρχει κι άλλος. Δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος για την τύχη του αγνοουμένου» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Φώτης Χατζηδιάκος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χατζηδιάκος σημείωσε «Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο, πρόκειται για φαινόμενα τρομακτικά. Η στάθμη του νερού στη γέφυρα της Κρεμαστής ξεπέρασε τα τρία μέτρα σε ένα σημείο και κάλυψε τη γέφυρα σπάζοντας τα κάγκελα και παρασύροντας οχήματα» ενώ επέρριψε ευθύνες στην Πολιτεία.

Επισήμανε ότι η περιοχή στο χείμαρρο της Κρεμαστής είναι ενταγμένη σε πρόγραμμα για δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων, αλλά το έργο έχει κολλήσει σε απαλλοτριώσεις.

Δείτε τα βίντεο