Δύο γυναίκες νεκρές και ένας αγνοούμενος στη Ρόδο

Δύο γυναίκες νεκρές και ένας αγνοούμενος στη Ρόδο

Τραγωδία από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί – Μεγάλες καταστροφές στη Ρόδο.

Στους δύο ανήλθαν οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Ρόδο. Πρόκειται για δύο γυναίκες, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό ενός άνδρα που χάθηκε όταν παρασύρθηκε το αυτοκίνητο του από χείμαρρο λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.

Συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου άνδρες της Πυροσβεστικής ανέσυραν νεκρή, από τη θαλάσσια περιοχή της Κρεμαστής, μία 27χρονη εκπαιδευτικό. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε εντοπιστεί νεκρή, στην περιοχή της Ιαλυσού, μία 35χρονη γυναίκα.
Η 35χρονη που βρέθηκε νεκρή στην Ιαλυσό δεν οδηγούσε αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ροδιακή, οι πρώτες εκτιμήσεις οδηγούν στην εκτίμηση ότι βρέθηκε στο σημείο κοντά στο ποτάμι με τα πόδια και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής.

Η ισχυρή βροχόπτωση εκδηλώθηκε περίπου στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής και διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Ενδεικτικό είναι ότι η οδός Ηρακλειδών στην Ιαλυσό μετατράπηκε σε ποτάμι με ύψος νερού κοντά στο μισό μέτρο. Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση στους δρόμους από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι πληγείσες περιοχές του νησιού. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος του νησιού Στάθης Κουσουρνάς είπε ότι από το ’85 είχε να σημειωθεί ανάλογη καταστροφή. Πρόσθεσε ότι αρκετές περιοχές δεν έχουν ρεύμα, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ.