Άνοιξαν θέσεις εργασίας στην Tesla και δεν απαιτούν πτυχίο (Φωτογραφία)

Άνοιξαν θέσεις εργασίας στην Tesla και δεν απαιτούν πτυχίο (Φωτογραφία)

Ο Έλον Μασκ επιμένει πως δεν χρειάζεσαι πτυχίο για να εργαστείς στην Tesla.

Στην άποψή του πως «δεν χρειάζεται κανείς πτυχίο για να δουλέψει στην Tesla» επιμένει ο Έλον Μασκ, ο οποίος χρησιμοποιησε την πλατφόρμα του Twitter για να ανακοινώσει πως «άνοιξαν» θέσεις εργασίας στην εταιρεία του

Ο ιδρυτής και CEO της Tesla ανακοίνωσε πως ψάχνει άτομα για να ενισχύσει το τμήμα της τεχνητής νοημοσύνης και διευκρινίζει πως δεν απαιτείται πτυχίο, παρά μόνο «κατανόηση» της τεχνολογίας αυτής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του CNBC, ο Μασκ έγραψε πως ο υποψήφιος θα πρέπει να περάσει ένα «σκληρό» τεστ κώδικα, όμως αν τα καταφέρει θα έχει σημαντική θέση στην εταιρεία και θα επικοινωνεί απευθείας με τον Έλον Μασκ, σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έλον Μασκ έχει εκφράσει τι πιστεύει για τα πτυχία

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2014, ο ισχυρός άντρας της Tesla είχε δηλώσει πως αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο σε έναν υποψήφιο υπάλληλο της Tesla είναι οι «εξαιρετικές του ικανότητες», παρά ένα πτυχίο από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο.

«Κάποιος που έχει εξαιρετικές ικανότητες πάνω σε κάτι, αυτό θα το συνεχίσει και στο μέλλον», είχε δηλώσει τότε ο Μασκ, μιλώντας στο γερμανικό Auto Bild.

«Εάν κάποιος έχει αποφοιτήσει από ένα πανεπιστήμιο, σημαίνει ότι σίγουρα είναι ικανός για πολλά πράγματα, αλλά αυτό δεν είναι και το ζητούμενο. Δείτε για παράδειγμα ανθρώπους όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Στιβ Τζομπς… Δεν είχαν αποφοιτήσει από κανένα πανεπιστήμιο, αλλά εάν σου δινόταν η ευκαιρία να το κάνεις, θα το έκανες χωρίς δεύτερη σκέψη!», είχε εξηγήσει ο Μασκ.