Άνοιξε ο δρόμος για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια στα ΜΜΜ

Άνοιξε ο δρόμος για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια στα ΜΜΜ

Μέσω smartphone η αγορά εισιτηρίων για τα μέσα μεταφοράς από τα Χριστούγεννα.

Μετά την πρεμιέρα των έξυπνων στάσεωνώστε να ενημερώνεται το επιβατικό κοινό για την ώρα διέλευσης του λεωφορείου, σειρά έχουν τα «έξυπνα εισιτήρια».

Το Υπουργείο Μεταφορών βάζει «τέλος» στην άκαρπη -συχνά- προσπάθεια των επιβατών να βρουν εισιτήρια σε περίπτερα και παρουσιάζει το «mobile ticket».

Από τα Χριστούγεννα αναμένεται να ξεκινήσει η νέα αυτή μέθοδος αγοράς εισιτηρίων, με τους επιβάτες να μπορούν να κάνουν χρήση της έξυπνης εφαρμογής που παρέχεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Το mobile ticket θα αγοράζεται μέσω του app που θα εγκαθιστά ο επιβάτης στο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνό του ή το tablet του, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Στην κεντρική σελίδα θα είναι διαθέσιμοι όλοι οι τύποι εισιτηρίων και ο επιβάτης θα μπορεί να επιλέξει το επιθυμητό (φοιτητικό εισιτήριο κλπ.) Η πληρωμή του εισιτηρίου θα γίνεται αυτόματα μέσω πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας που θα είναι συνδεδεμένη με τη συγκεκριμένη εφαρμογή του mobile ticketing.

Μετά την πληρωμή του εισιτηρίου ο επιβάτης θα το ενεργοποιεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Στην οθόνη του κινητού του θα εμφανίζεται ένας μοναδικός κωδικός, καθώς και η αντίστροφη μέτρηση του χρόνου διάρκειας του εισιτηρίου.

Όταν θα γίνεται έλεγχος των εισιτηρίων, ο επιβάτης θα δείχνει στον ελεγκτή την οθόνη του κινητού του με τον μοναδικό κωδικό του οποίου η εγκυρότητα θα επιβεβαιώνεται με το σκανάρισμα από ειδικό σαρωτή.