Ανοδικά οι πωλήσεις της Apple στην Ελλάδα

Ανοδικά οι πωλήσεις της Apple στην Ελλάδα
Photo:

Αύξηση πωλήσεων 5% και κερδών 36% για την iSquare στο εξάμηνο.

Εάν υπάρχει ένα ισχυρό brand το οποίο δεν έχει πληγεί από την κρίση στην Ελλάδα, αυτό είναι η Apple. H εταιρεία τεχνολογίας καταφέρνει σε δύσκολους καιρούς να επιτυγχάνει αύξηση των πωλήσεων, όπως φαίνεται και από τα μεγέθη της iSquare, θυγατρική του ομίλου Quest και επίσημου διανομέα των προϊόντων Apple για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, το α’ εξάμηνο του 2013, η iSquare συνέχισε την αναπτυξιακή της πορεία, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη αντοχή στη γενικότερη πτώση της κατανάλωσης και πιο συγκεκριμένα της αγοράς των ηλεκτρονικών υπολογιστών, στην οποία κυρίως δραστηριοποιείται.

Η εταιρεία συνέχισε την ανοδική της πορεία σημειώνοντας για ένα ακόμα εξάμηνο αύξηση πωλήσεων κατά 5% συγκρινόμενη με το α’ εξάμηνο του 2012, με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται σε 26,3 εκατ. ευρώ έναντι 25 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων παρουσίασε αύξηση κερδών της τάξης του 36%, καθώς αυτά διαμορφώθηκαν σε 622 χιλ. ευρώ από 457 χιλ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2012. Το αποτέλεσμα αυτό την καθιστά ως την πλέον αποδοτική δραστηριότητα στον όμιλο της Quest, o οποίος ως γνωστό δραστηριοποιείται κυρίως στην πληροφορική, αλλά έχει αναπτύξει δραστηριότητες στις ταχυμεταφορές (ACS Courier) και στα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα (Quest energy).

Διαβάστε ακόμη: Πέντε φήμες για το μεγάλο γεγονός της Apple

H διοίκηση του ομίλου Quest θεωρεί ότι και το β’ εξάμηνο θα είναι θετικό για τη θυγατρική της, παρά την αρνητική επιρροή που θα έχει η δραστηριότητα στην Κύπρο λόγω της πρόσφατης ένταξης της χώρας σε μνημόνιο. Όπως αναφέρει, μέρος της απόκλισης των μειωμένων πωλήσεων προς την Κύπρο, σχεδιάζεται να καλυφθεί από την αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη λειτουργεί το 7ο κατάστημα Apple Premium Reseller στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενώ εντάσσονται νέα σχολεία στο πρόγραμμα «iPad 1-1», δηλαδή ένα iPad για κάθε μαθητή.

Τέλος, στους στόχους της iSquare για το β’ εξάμηνο είναι η περαιτέρω εξάπλωση της παρουσίας του οικοσυστήματος Apple στην εκπαίδευση, με συνεργασίες με νέα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα που θα δώσουν νέα ώθηση τόσο στις πωλήσεις, αλλά κυρίως στη Νέα Εκπαιδευτική Πλατφόρμα του 21ου αιώνα.

Επίσης, όπως αναφέρει η εταιρεία, σχεδιάζεται το λανσάρισμα νέων προϊόντων, συμπληρωματικών του οικοσυστήματος της Apple, που θα δίνουν προστιθέμενη αξία στον καταναλωτή και θα βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης των προϊόντων Apple.

Δείτε επίσης: Οι καλύτερες iPhone φωτογραφίες του 2013