Ανοδικά τα έσοδα της Vodafone, με ώθηση από τις ακριβότερες συνδρομές

Ανοδικά τα έσοδα της Vodafone, με ώθηση από τις ακριβότερες συνδρομές
epa06721025 (FILE) - The Vodafone logo is pictured in a shop in Central London, Britain, 19 May 2015 (reissued 09 May 2018). According to media reports, Britain's Vodafone Group has confirmed on 09 May 2018 that it has agreed to a deal, valued at 19 billion euro (22.5 billion US dollar), to buy European assets by Liberty Global international cable company. The deal includes operations in Germany, Hungary, Russia and the Czech Republic, media added. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA *** Local Caption *** 51942198 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εταιρεία αύξησε τις τιμές στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές της φέτος, αυξάνοντας τον μέσο μηνιαίο λογαριασμό των συνδρομητών.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα της Vodafone για τη χρήση του δεύτερου οικονομικού τριμήνου του 2023, με τον τηλεπικοινωνιακό όμιλο να ωφελείται από τις αυξήσεις των συνδρομών και τις επιδόσεις που κατέγραψε στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά όπου δραστηριοποιείται.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι οργανικές πωλήσεις υπηρεσιών της Vodafone παρουσίασαν αύξηση 4,7% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν μια άνοδο 4,1%.

Η εταιρεία αύξησε τις τιμές στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές της φέτος, αυξάνοντας τον μέσο μηνιαίο λογαριασμό των συνδρομητών και αναλαμβάνοντας τον κίνδυνο ότι οι πελάτες θα αναζητούσαν προγράμματα χαμηλότερου κόστους στους ανταγωνιστές της.

Τα έσοδα από τις γερμανικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 1,1% το δεύτερο τρίμηνο, όταν οι αναλυτές ανέμεναν μείωση 0,5%. Τα προγράμματα υψηλότερης τιμής βοήθησαν να αντισταθμιστεί η μείωση των πωλήσεων συσκευών, μια τάση σε ολόκληρο τον κλάδο, καθώς οι πελάτες παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στα smartphones.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το σύνολο του οικονομικού έτους, η Vofanone αναμένει ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων και μετά από μισθώσεις θα παραμείνουν «σε γενικές γραμμές σταθερά» στα 13,3 δισεκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2024 έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 13,2 δισ. ευρώ..

Η διευθύνουσα σύμβουλος, Μαργκερίτα Ντέλα Βάλε, δήλωσε ότι η Vodafone σημείωσε βελτιωμένη αύξηση των εσόδων της σε όλες σχεδόν τις αγορές της κατά το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού της έτους.

«Η εστίασή μας στους πελάτες και η απλούστευση της επιχείρησής μας αρχίζει να αποδίδει καρπούς, αν και πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα» υποστήριξε στη δήλωση της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: