Ανοδικό momentum στο Χρηματιστήριο, στη λήξη του χειρότερου τριμήνου από το 2002

Ανοδικό momentum στο Χρηματιστήριο, στη λήξη του χειρότερου τριμήνου από το 2002
Με έντονη ανοδική τάση οι δείκτες των μετοχών του χρηματιστηρίου Αθηνών μετά τις προηγούμενες πτωτικές συνεδριάσεις, Τρίτη 3 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με κέρδη άνοιξαν σήμερα το ΧΑ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις αγορές της Ασίας και εν αναμονή περισσότερων ενδείξεων για το εάν η παγκόσμια οικονομία θα αντέξει το σοκ του κορωνοϊού.

Υψηλά κέρδη καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες βρίσκουν στηρίγματα στην ανακοίνωση των στοιχείων για την ανάκαμψη της μεταποίησης στην Κίνα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:55, διαμορφώνεται στις 581,53 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 4,09%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,25 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 4,81 %, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 4,08%.

Άνοδο καταγράφουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+10,77%), της Alpha Bank (+9,63%), της Εθνικής (+8,73%), της Aegean Airlines (+8,68%), της ΔΕΗ (+8,24%) και του ΟΠΑΠ (+6,34%).

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+9,89%) και των Τραπεζών (+8,17%).

Ανοδικά κινούνται 66 μετοχές, 3 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Πειραιώς +10,77% και ΙΑΣΩ +9,89%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Logismos -9,32% και Εκτέρ -1,04%.

Με κέρδη άνοιξαν σήμερα και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις αγορές της Ασίας και εν αναμονή περισσότερων ενδείξεων για το εάν η παγκόσμια οικονομία θα αντέξει το σοκ του κορωνοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωνε άνοδο σχεδόν 2% κατά την έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης αυτού του τριμήνου, που αποδείχθηκε το χειρότερο για τις ευρωπαϊκές μετοχές από το 2002, χάνοντας κεφαλαιοποίηση άνω των τριών τρισ. δολαρίων μέσα σε ένα μήνα και έχοντας απομακρυνθεί οριστικά από τα ιστορικά υψηλά που είχαν αγγίξει στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ανοδικό momentum και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον DAX της Φρανκφούρτης να ενισχύεται 1,77% και αντίστοιχα κέρδη σε Λονδίνο και Παρίσι. Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB ήταν ενισχυμένος 2,25%.