Αντάρτικο της ΝΔ στο ΕΛΚ για το μεταναστευτικό

Αντάρτικο της ΝΔ στο ΕΛΚ για το μεταναστευτικό
ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ Ε ΕΞΟΔΟΣ

Καταψήφισε η ελληνική αντιπροσωπεία στο συνέδριο του ΕΛΚ το προσχέδιο για το μεταναστευτικό.

Παρά τις αλλαγές στο κείμενο του προσχεδίου για το μεταναστευτικό στο συνέδριο του ΕΛΚ μετά την έντονη αντίδραση της ελληνικής αντιπροσωπείας και τη μάχη που έδωσε με εντολή του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τις επικριτικές αναφορές στην Ελλάδα, η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έμεινε ικανοποιημένη και το καταψήφισε.

Η μάχη λένε τα στελέχη της ΝΔ θα συνεχιστεί μέχρι αύριο που θα έρθει το κείμενο στην ολομέλεια.

«Θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη, περισσότερη Ευρώπη. Που να μπορεί να ικανοποιεί με αλληλεγγύη τους πολίτες μας», δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από το συνέδριο του ΕΛΚ στη Μαδρίτη. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το ΕΛΚ είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη και «η ΝΔ είναι μέλος αυτής της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας» και πρεσβεύει τις αρχές και αξίες που έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο. «Εδώ συζητάμε όλα τα μεγάλα ζητήματα, που απασχολούν την Ευρώπη. Παρεμβαίνουμε για τα θέματα της ανάπτυξης, για τα ζητήματα της ανεργίας, για το προσφυγικό και για όλα εκείνα τα οποία σήμερα απασχολούν τους πολίτες της Ευρώπης», συνέχισε υπογραμμίζοντας πως πολλές από τις αποφάσεις του ΕΛΚ μετουσιώνονται τις περισσότερες φορές, σε κυβερνητικές αποφάσεις και σε Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Μεϊμαράκης συμπλήρωσε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία, που μετέχει με 16 συνέδρους, κάνει συνεχείς παρεμβάσεις και στη διαμόρφωση των κειμένων και στη διαμόρφωση των πολιτικών, ιδιαίτερα σε ζητήματα ανάπτυξης, ανεργίας, αλλά και κυρίως στο προσφυγικό και στο μεταναστευτικό.

«Εδώ, λοιπόν, διαμορφώνουμε τη μεγάλη Ευρώπη, που θέλουμε», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.