Αντετοκούμπο: Τι απαντούν NBA και Bucks στην Ελληνική Ομοσπονδία

Αντετοκούμπο: Τι απαντούν NBA και Bucks στην Ελληνική Ομοσπονδία

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο το ΝΒΑ και οι Bucks τοποθετήθηκαν επί του θέματος.

Οι κατηγορίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας περί “οργανωμένου σχεδίου” από τους Bucks πίσω από την απόφαση του Γιάννη Αντετοκούνμπο να μην συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ, κινητοποίησαν άμεσα όχι μόνο τα “ελάφια”, αλλά και το ΝΒΑ. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας, το ΝΒΑ εξέδωσε τη δική του απάντηση δια στόματος Tim Frank, αντιπροέδρου επικοινωνιών της λίγκας σε αγωνιστικά θέματα.

“Το ΝΒΑ και οι Milwaukee Bucks ακολούθησαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει γίνει μεταξύ ΝΒΑ και FIBA. Ο Γιάννης έχει έναν τραυματισμό, ο οποίος επιβεβαιώθηκε έπειτα από πολλαπλές εξετάσεις και κάθε σκέψη για το αντίθετο είναι λανθασμένη” ανέφερε ο Tim Frank στην επίσημη τοποθέτηση του ΝΒΑ επί του θέματος.

Τη δική τους θέση εξέφρασαν πάντως και οι Milwaukee Bucks, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν λίγη ώρα αργότερα και την οποία υπογράφει ο Jon Horst, general manager της ομάδας. Μέσω αυτής τα “ελάφια” εξηγούν τι ακριβώς έγινε και οδήγησε στην αποχώρηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο από την εθνική ομάδα…

“Έπειτα από ένα σύντομο χρονικό διάστημα προετοιμασίας με την εθνική ομάδα της Ελλάδας, ο Γιάννης ανέφερε στο προσωπικό μας ότι αισθανόταν πόνο στο δεξί γόνατο όποτε έκανε ορισμένες κινήσεις. Εκείνη τη στιγμή επικοινωνήσαμε με την ελληνική εθνική ομάδα και ζητήσαμε να σταματήσει ο Γιάννης το τρέξιμο και τα άλματα για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να ξεκουραστεί. Ο Δρ. William Raasch είχε διαβουλεύσεις με τον Δρ. Βουλγαρόπουλο της Εθνικής Ομάδας για τον τραυματισμό και ως εκ τούτου ο Γιάννης ξεκουράστηκε.

Ο Γιάννης έφυγε πρόσφατα από την εθνική ομάδα για να ταξιδέψει στην Κίνα για μια εμφάνιση, όπου επισκέφτηκε τον Suki Hobson, επικεφαλή Strength και Conditioning των Bucks. Ο Hobson έβαλε τον Γιάννη να κάνει μια σειρά ασκήσεων για να αξιολογήσει το γόνατό του και ανέφερε ότι εξακολουθούσε να παρουσιάζει σημαντικό πόνο σε βασικές κινήσεις.

Μετά την ανασκόπηση της έκθεσης που υπέβαλε ο Hobson, ο Dr. Raasch συνέστησε ότι λόγω του επαναλαμβανόμενου πόνου στο γόνατο ο Γιάννης δεν θα έπρεπε να συνεχίσει να παίζει αυτή τη στιγμή και ότι θα ήταν καλύτερο να επιστρέψει στο Milwaukee για περαιτέρω αξιολόγηση και για να ξεκινήσει ένα δομημένο, καθημερινό πρόγραμμα αποκατάστασης.

Ενόσω είναι πολύ απογοητευμένος που δεν θα παίξει στην εθνική ομάδα αυτή τη στιγμή, συμφωνούμε με τη σύσταση του ιατρικού μας προσωπικού και πιστεύουμε ότι αυτό γίνεται για το καλύτερο συμφέρον του Γιάννη. Έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει στο Milwaukee αυτή την εβδομάδα προκειμένου να ξεκινήσει καθημερινές θεραπείες και το πρόγραμμα αποκατάστασης, ώστε να είναι έτοιμος για την προετοιμασία των Bucks”.

Πηγή: news247.gr