Άντεξαν τα ελληνικά ομόλογα παρά το επερχόμενο κύμα αυξήσεων επιτοκίων στην Ευρώπη

Άντεξαν τα ελληνικά ομόλογα παρά το επερχόμενο κύμα αυξήσεων επιτοκίων στην Ευρώπη
The EU members disagree about Eurobonds because of the corona crisis | usage worldwide (Photo by Dwi Anoraganingrum/Geisler-Fotop / Geisler-Fotopress / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP

Διατηρείται το αρνητικό κλίμα στις αγορές ομολόγων, καθώς οι επενδυτές φοβούνται μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες. Τους φόβους αυτούς ενίσχυσε σήμερα περαιτέρω η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας, η οποία προχώρησε σε αύξηση αύξηση του επιτοκίου της κατά 1%.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ακολουθήσουν τόσο η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, όσο και της Αγγλίας. Υπό τις συνθήκες αυτές η απόδοση του 10ετούς Γερμανικού ομολόγου άγγιξε το 2%.

Στην ελληνική αγορά οι αποδόσεις των ομολόγων κινήθηκαν σταθεροποιητικά.

Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 62 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 50 εκατ. ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε ελαφρώς στο 4,45% από 4,51% που έκλεισε χθες, έναντι 1,94% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,51% από 2,74% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ με το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 0,9981 δολ. από τα 0,991 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή που για την ισοτιμία ευρώ/δολ που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 0,9986 δολ.